nieuws

Playlist: alle 40 boos!

In 1967 beleefde de (muziek)wereld de Summer Of Love, maar nu, vijftig zomers later, zijn we boos. Allemaal, iedereen, overal. Op alles, iedereen, overal. Links en rechts staan lijnrecht tegenover elkaar, onvrede regeert, muziek reageert – althans, voor zover dat mogelijk is. Maar boos is iedereen: reden genoeg om het vakantieseizoen op te luisteren met de Grote Boze Zomer OOR!

Waar onze coverhelden van Arcade Fire hun observaties nog subtiel en onderhuids verpakken, zijn er ook zwaardere jongens en meisjes die de ronde doen. Liam Gallagher bijvoorbeeld. Prophets Of Rage! Shaun Ryder met zijn Black GrapeU2, dat The Joshua Tree weer doet herrijzen in Trumps Amerika – het land waarin Kiss-ikoon Gene Simmons nog altijd durft te dromen. En dan is er nog Sylvana Simons, die het Nederland van 2017 voor de spiegel zet, terwijl Wierd Duk ons een blik gunt in zijn platenkast. Alle kanten van het spectrum komen aan bod in deze vlijmscherpe editie van OOR.

Daarnaast hebben we, zonder ook maar een béétje volledig te willen zijn, 40 exemplarische titels op een rij gezet. En eens te meer blijkt, om PiL-voorman John Lydon (ook boos!) nog maar eens te citeren: anger is an energy. De volledige lijst lees je in de nieuwe OOR, of via Blendle, de 40 songs staan ook in deze handige playlist. Fijn weekend!

Foto: Paul Barendregt

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Electric Light
album
James Bay

Electric Light

James Bay maakte met zijn debuutalbum Chaos And The Calm een zeer geslaagde entree. Hold Back The River, Let It ...
Tell Me How You Really Feel
album
Courtney Barnett

Tell Me How You Really Feel

Biecht: het Barnett-kwartje viel bij mij pas een paar maanden nadat haar debuut Sometimes I Sit And Think, And Sometimes ...
The Kooks terug met twee nieuwe singles
nieuws
The Kooks

The Kooks terug met twee nieuwe singles

The Kooks zijn terug! De Britse band heeft maar liefst twee nieuwe tracks gedeeld: No Pressure en All The Time ...

Playlist: alle 40 boos! (nieuws) | OOR