nieuws

Playlist: alle 40 boos!

In 1967 beleefde de (muziek)wereld de Summer Of Love, maar nu, vijftig zomers later, zijn we boos. Allemaal, iedereen, overal. Op alles, iedereen, overal. Links en rechts staan lijnrecht tegenover elkaar, onvrede regeert, muziek reageert – althans, voor zover dat mogelijk is. Maar boos is iedereen: reden genoeg om het vakantieseizoen op te luisteren met de Grote Boze Zomer OOR!

Waar onze coverhelden van Arcade Fire hun observaties nog subtiel en onderhuids verpakken, zijn er ook zwaardere jongens en meisjes die de ronde doen. Liam Gallagher bijvoorbeeld. Prophets Of Rage! Shaun Ryder met zijn Black GrapeU2, dat The Joshua Tree weer doet herrijzen in Trumps Amerika – het land waarin Kiss-ikoon Gene Simmons nog altijd durft te dromen. En dan is er nog Sylvana Simons, die het Nederland van 2017 voor de spiegel zet, terwijl Wierd Duk ons een blik gunt in zijn platenkast. Alle kanten van het spectrum komen aan bod in deze vlijmscherpe editie van OOR.

Daarnaast hebben we, zonder ook maar een béétje volledig te willen zijn, 40 exemplarische titels op een rij gezet. En eens te meer blijkt, om PiL-voorman John Lydon (ook boos!) nog maar eens te citeren: anger is an energy. De volledige lijst lees je in de nieuwe OOR, of via Blendle, de 40 songs staan ook in deze handige playlist. Fijn weekend!

Foto: Paul Barendregt

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Prophets Of Rage

Prophets Of Rage: voor al uw feesten en partijen

Wie vandaag de dag om zich heen kijkt, ziet waarschijnlijk genoeg om boos over te worden. Sterker nog, bijna iedereen ...
nieuws
Nick Cave

Nick Cave eerste bevestiging Rock Werchter 2018

Nick Cave & The Bad Seeds zijn de eerste bevestiging voor Rock Werchter 2018. Het Vlaamse festival vindt volgend jaar ...