nieuws

Plumb, de nieuwe plaat van Field Music te streamen

Het vierde album van het Engelse Field Music, voorgegaan door de broertjes David en Peter Brewis is vanaf vandaag in zijn volledigheid te streamen op de website van de NPR, de Amerikaanse publieke radiozender. De band wordt al een tijdje getipt als eentje om in de gaten te houden en het lijkt erop dat ze dat met deze plaat gaan bevestigen.

Het debuutalbum Field Music uit 2005 werd overal zeer goed gewaardeerd, maar wist geen commercieel succes te worden. Het vorige album van Field Music, Measure, werd door OOR’s John Denekamp beschreven als ‘een pracht van een commerciële zelfmoord.’ Niet heel toegankelijk dus, maar wel een erg mooie plaat. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat de broers Brewis zelf hebben toegegeven dat ze helemaal geen zin hebben om in een band te spelen. De volledige recensie van Measure is hier te vinden.

Het nieuwe album Plumb telt vijftien nummers, die samen zo’n vijfendertig minuten duren. Plumb moet op Valentijnsdag (14 februari) in de winkels liggen. Het hele album is te streamen onder deze link bij de NPR.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Letter To You
album
Bruce Springsteen

Letter To You

Letter To You duurt bijna een uur en grijpt sterk terug naar Springsteens glorietijd in de jaren zeventig en tachtig ...
Earth To Dora
album
Eels

Earth To Dora

Wat rijmt er op ideeënarmoe? Mark Oliver Everett weet het: 'Anything for Boo / O Boo, I do / My ...

Plumb, de nieuwe plaat van Field Music te streamen (nieuws) | OOR