popronde 2021

OOR-talent KUZKO: cheeky synthpop uit Rotterdam

Coronarestricties of niet: jonge honden kunnen niet langer wachten. Daarom gaat rondreizend festival Popronde ‘gewoon’ van start. Als geplaceerd evenement, met beperkte capaciteit en reserveringen. Alles om de beste talenten uit Nederland een podium te bieden. Hup, de weide in, na een jaar niet optreden, meters maken en jezelf in de kijker spelen. In 41 steden, tussen 11 september (Nijmegen) en 27 november (Amsterdam), met zo’n honderd talenten. We selecteerden dertien OOR-talents en stellen die komende tijd aan je voor. Vandaag: KUZKO.

Uit: Rotterdam

Wat: synthpop met cheeky teksten 

Waarom: We hebben allemaal behoefte aan ongegeneerd uit je reet gaan, na anderhalf jaar partypauze. KUZKO organiseert daarvoor de juiste fissa.

De track: Party Till It’s Over. Deze lichtvoetige feesttrack doet denken aan de beste kneiters van Icona Pop.

Wie tip je zelf? Sam: “LE MOTAT. Naast dat we Tato een ontzettende geile vent vinden, zijn wij ware LE MOTAT fangirls. Onlangs hadden wij de eer om een single met hem en Het Gezelschap uit te brengen, een ode aan het kapsel wat ons allen dicht bij het hart staat: De Mat.”

“We willen natuurlijk zo snel mogelijk superberoemd worden” zegt Sam, de mannelijke helft van KUZKO. Serieus is hij niet; wie KUZKO één keer hoort of ziet, weet dat Sam en Danny niet al te serieus zijn. “KUZKO draait om plezier hebben, het moet feest zijn voor zowel ons als het publiek.” Live versterken daarom drummer Richie en toetsenist Margi het duo en dan is het alle remmen los. Voormalige Codarts-studenten Danny en Sam leerden elkaar kennen op een huisfeestje.

Vanuit een blauwtje ontstond zo KUZKO; Danny wilde wel mee naar huis, maar alleen om samen muziek te maken. En nu? Sam: “Popronde uitspelen, onze tweede EP uitbrengen, KUZKO’s cocktailbar verwezenlijken, een alpacaboerderij met een studio starten, Dua Lipa bellen voor een feature en deze door Soulwax laten remixen. Wij vinden het belangrijk dat wij enkel haalbare doelen stellen”. Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven
festival

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven

'Goedemiddag Pukkelpop!' Zo verwelkomt presentator Luc Janssen opzettelijk de vroege oudere jongeren in de tent genaamd YEAH YEAH, een van ...
Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard
concert

Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De twee concerten die Pixies deze week in de Melkweg geven ...
Arctic Monkeys in 40 songs: de groeistuipen van Alex Turner
achtergrond

Arctic Monkeys in 40 songs: de groeistuipen van Alex Turner

‘Onze leeftijdsgenoten interesseren zich alleen voor meisjes en uitgaan, daar zingen wij dus over.’ Zo stelden ze ooit zelf het ...

OOR-talent KUZKO: cheeky synthpop uit Rotterdam (popronde 2021) | OOR