luisteren

Porridge Radio brengt in mei nieuw album uit

De vierkoppige postpunkband Porridge Radio heeft zijn nieuwe album Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky aangekondigd, met als aftrap de eerste single Back To The Radio. De nieuwe single krijgt meteen een videoclip met een artistiek randje en is geregisseerd door de zus van zangeres Dana: Ella Margolin. Bekijk ‘m hieronder.

Foto Matilda Hill-Jenkins

Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky is vanaf 20 mei overal te beluisteren en komt uit op platenlabel Secretly Canadian. De nieuwe videoclip sluit aan bij de surrealistische cover van Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky. Het kunstwerk is geïnspireerd op een collage van de kunstenaar Eileen Agar.

‘Ik schreef het toen we ons aan het voorbereiden waren op de release van Every Bad (2020)’, zegt Dana Margolin over de eerste single. ‘Ik voelde mij onvoorbereid op wat er ging komen en voelde een sterk verlangen om te ontsnappen, zonder te weten waarheen. Voor mij gaat dit nummer over loslaten en je laten meeslepen.’

Porridge Radio heeft samen met het album ook een tournee aangekondigd en slaat ons land zeker niet over. Vanaf 29 maart is de band vier dagen in Nederland, te beginnen in Rotown (Rotterdam), vervolgens Doornroosje (Nijmegen), Vera (Groningen) en EKKO (Utrecht). In juni komt de band terug voor Best Kept Secret.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013
winactie

Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013

Yasiin Bey (voorheen bekend als Mos Def) brengt een ode aan MF DOOM. Ofwel: de ene 'legend' eert de andere ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...

Porridge Radio brengt in mei nieuw album uit