nieuwe muziek

Portishead-zangeres Beth Gibbons kondigt eerste soloalbum aan

Portishead-zangeres Beth Gibbons brengt op 17 mei een soloplaat uit. Lives Outgrown, feitelijk haar eerste volwaardige soloalbum, bevat tien nieuwe nummers die zijn opgenomen over een periode van tien jaar.

Foto Netti Habel

Gibbons nam het album op met Arctic Monkeys-producer James Ford. Ook Talk Talk-drummer Lee Harris produceerde mee. Hij was tevens betrokken bij het album Out Of Season (2002) van Beth Gibbons en zijn bandgenoot Paul Webb (Rustin Man).

Het laatste Portishead album, Third, dateert uit 2008. Een aantal jaar geleden nam Beth Gibbons de derde symfonie van Henryk Górecki (Symphony Of Sorrowful Songs) op. Ze was ook te horen op de laatste plaat van Kendrick Lamar.

Beth Gibbons omschrijft haar nieuwe werk als ‘liedjes uit de middenloop van het leven’, waarin onderwerpen voorbijkomen als moederschap, angst, de menopauze en afscheid nemen; van familie, vrienden en zelfs van haar vroegere zelf.

Op 5 juni speelt Gibbons in TivoliVredenburg, Utrecht. Bekijk het artwork en de videoclip van de eerste single Floating On A Moment hieronder.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop of lees digitaal
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop of lees digitaal

Met Muziek & AI, Johnny Cash, Goldband, Khruangbin, Patti Smith, Kneecap, Cassandra Jenkins, Abel & Sef, Danny Brown, Personal Trainer ...
North Sea Jazz 2024: onze 14 favoriete shows van deze editie
north sea jazz

North Sea Jazz 2024: onze 14 favoriete shows van deze editie

De broeierige avondjazz van Arooj Aftab, de duizelingwekkende R&B van Sampha en de kolossale vocalen van Raye – het North ...
Raye meandert tot ieders genoegen op North Sea Jazz
north sea jazz
raye

Raye meandert tot ieders genoegen op North Sea Jazz

Raye heeft de behoefte het podium om te toveren tot een New Yorkse jazzbar. Het decor van Down The Rabbit ...

Portishead-zangeres Beth Gibbons kondigt eerste soloalbum aan