nieuws
Rock

Primeur: bekijk de nieuwe video van Ayreon

Goed nieuws uit progrock-land. Ayreon is terug met een gloednieuw album! The Source is het nieuwe hoofdstuk in de Ayreon-saga. Arjen Lucassen schakelde een heel arsenaal aan internationaal gerespecteerde vocalisten in, die allen te horen zijn op The Day That The World Breaks Down, de eerste single van de nieuwe plaat. Bekijk de indrukwekkende videoclip hieronder.

Op het nummer zijn elf (!) vocalisten die meewerkten aan The Source te horen: James LaBrie (Dream Theater), Tommy Giles Rogers (Between The Buried And Me), Simone Simons (Epica), Mike Mills (Toehider), Floor Jansen (Nightwish), Hansi Kürsch (Blind Guardian), Michael Eriksen (Circus Maximus), Tobias Sammet (Edguy, Avantasia), Nils K. Rue (Pagan’s Mind), Tommy Karevik (Kamelot) en Russell Allen (Symphony X). Voor een speciale muzikale bijdrage tekenden de gitaristen Paul Gilbert (Mr. Big), Guthrie Govan (The Aristocrats, Asia) en Marcel Coenen (Sun Caged). Ook Marillion-toetsenist Mark Kelly is op het nieuwste Ayreon album te horen.

Het verhaal van Ayreon leek met de albums 01011001 en The Theory Of Everything afgerond te zijn. Maar Arjen Lucassen voegt met The Source toch een nieuw hoofdstuk toe aan zijn indrukwekkende oeuvre. The Source vertelt het verhaal van de planeet Alpha, die afstevent op een enorme crisis. Even lijkt de hulp van computers – The Frame – het noodlot af te kunnen wenden. Ze zijn de mensen echter in intelligentie inmiddels ontstegen en lijken zich te beseffen dat hun scheppers juist het grote probleem vormen. Uiteindelijk is er voor de bewoners van Alpha geen andere optie dan een goed heenkomen zoeken naar een veiliger oord.

The Source ligt vanaf 28 april in de winkel en is vanaf vandaag te pre-orderen.

Foto: Lori Linstruth

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam kondigt nieuw album 'Gigaton' aan
nieuws

Pearl Jam kondigt nieuw album ‘Gigaton’ aan

Pearl Jam heeft een nieuw album aangekondigd: Gigaton. De (heel) langverwachte opvolger van Lightning Bolt (2013) komt 27 maart uit, ...
Kurt Vile komt solo naar Muziekgieterij en Tivolivredenburg
nieuws

Kurt Vile komt solo naar Muziekgieterij en Tivolivredenburg

Kurt Vile zal tijdens zijn Europese tour stops maken in Maastricht en Utrecht. Op 7 juni staat Vile in de ...
Eminem brengt vanuit het niets nieuw album uit
nieuws

Eminem brengt vanuit het niets nieuw album uit

Geen aankondiging, geen teasers vooraf: Eminem heeft Music To Be Murdered By vanuit het niets uitgebracht. Het is de opvolger van Kamikaze ...

Primeur: bekijk de nieuwe video van Ayreon (nieuws) | OOR