nieuws

Psychic Ills-zanger Tres Warren (41) overleden

Psychic Ills-zanger Tres Warren, slechts 41, is overleden. Dat laat de band met als andere uithangbord Elizabeth Hart maandagavond weten op Facebook. Warren en Hart begonnen de experimentele band in 2003 in New York.

Psychic Ills leunden sterk op het nalatenschap van roesgroepen als Spacemen 3 en het daaruit voortkomende Spiritualized. Ook de vergelijking met Mazzy Star werd vaak gemaakt; loom, dromerig, psychedelisch.

Warren maakte vijf albums met de band, waarvan Inner Journey Out (2016) de laatste was. In Nederland speelden Psychic Ills onder andere op Best Kept Secret, Incubate en Le Guess Who?.

‘Tres heeft ons voor altijd veranderd en de leegte die nu is ontstaan zal nooit worden gevuld’, schrijven de bandleden op Facebook. Over de doodsoorzaak is niets bekendgemaakt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!
het poparchief

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!

We gaan iets leuks doen. Nu heel het land toch zo'n beetje in lockdown zit, unlocken wij het OOR-archief. Of minder ...
Blauwe Vear
album
Jack Poels

Blauwe Vear

‘Een Americana-album uit America’, zo noemt de trotse labeleigenaar het. Een ex-Limburger die het ook was opgevallen dat zanger-liedjesschrijver Jack ...
Gigaton
album
Pearl Jam

Gigaton

Bijna zeven jaar hebben we erop moeten wachten: een nieuw Pearl Jam-album. OOR’s meest gestaalde Pearl Jam-watcher recenseert 'Gigaton', track ...

Psychic Ills-zanger Tres Warren (41) overleden (nieuws) | OOR