nieuws

Queen en Adam Lambert kondigen nieuwe documentaire aan

Na het overweldigende succes van Bohemian Rhapsody is de volgende Queen-film alweer aangekondigd. De in april uit te komen documentaire The Show Must Go On zal zich niet focussen op de successen van weleer, maar juist op de huidige stand van zaken binnen de band.

De documentaire zal zich voornamelijk richten op de ontwikkelingen binnen de band na het overlijden van Freddie Mercury. Bassist John Deacon stapte uit de band omdat hij vond dat geen enkele zanger zich kon meten met Mercury. Brian May en Roger Taylor gingen door met verschillende nieuwe zangers. Eerst bracht de band een studioalbum en een aantal liveplaten uit met Bad Company-zanger Paul Rodgers. Hierna bundelde Queen de krachten met American Idol-winnaar Adam Lambert, waar nu nog steeds mee wordt opgetreden.

In de documentaire zal naast met de band, ook met Bohemian Rhapsody-hoofdrolspeler en Oscarwinnaar Rami Malek worden gesproken. Afgelopen weekend traden Queen en Adam Lambert nog op tijdens de uitreiking van de Academy Awards. The Show Must Go On gaat op 29 april in première. 

Foto: Bert Treep

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De totale overgave van Bono: een duik in zijn autobiografie
achtergrond

De totale overgave van Bono: een duik in zijn autobiografie

62 is nog jong, in de huidige rock & roll-wereld. Toch heeft Bono z’n memoires al voor de eeuwigheid vastgelegd ...
Christine McVie (79) van Fleetwood Mac overleden
nieuws
fleetwood mac

Christine McVie (79) van Fleetwood Mac overleden

Christine McVie van Fleetwood Mac is op 79-jarige leeftijd overleden. De zangeres en toetseniste sloot zich in 1970 aan bij ...
Stromae en Paolo Nutini op Down The Rabbit Hole 2023
nieuws

Stromae en Paolo Nutini op Down The Rabbit Hole 2023

Ook IDLES, Slowthai, Froukje, Phoenix, Romy, Sleaford Mods, Weval, Working Men's Club en The Whitest Boy Alive komen naar de ...

Queen en Adam Lambert kondigen nieuwe documentaire aan (nieuws) | OOR