nieuws

Queen en Adam Lambert kondigen nieuwe documentaire aan

Na het overweldigende succes van Bohemian Rhapsody is de volgende Queen-film alweer aangekondigd. De in april uit te komen documentaire The Show Must Go On zal zich niet focussen op de successen van weleer, maar juist op de huidige stand van zaken binnen de band.

De documentaire zal zich voornamelijk richten op de ontwikkelingen binnen de band na het overlijden van Freddie Mercury. Bassist John Deacon stapte uit de band omdat hij vond dat geen enkele zanger zich kon meten met Mercury. Brian May en Roger Taylor gingen door met verschillende nieuwe zangers. Eerst bracht de band een studioalbum en een aantal liveplaten uit met Bad Company-zanger Paul Rodgers. Hierna bundelde Queen de krachten met American Idol-winnaar Adam Lambert, waar nu nog steeds mee wordt opgetreden.

In de documentaire zal naast met de band, ook met Bohemian Rhapsody-hoofdrolspeler en Oscarwinnaar Rami Malek worden gesproken. Afgelopen weekend traden Queen en Adam Lambert nog op tijdens de uitreiking van de Academy Awards. The Show Must Go On gaat op 29 april in première. 

Foto: Bert Treep

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Get Lucky': hoe de robots menselijke trekjes kregen
achtergrond

‘Get Lucky’: hoe de robots menselijke trekjes kregen

Dat Daft Punk nog eens dé hit van het nieuwe millennium zou maken, stond al in de sterren geschreven. En ...
Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!
abo-actie

Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!

Neem nu een abonnement op OOR.NL Premium en krijg de eerste maand gratis! Daarna betaal je €2,95 per maand (maandelijks ...

Queen en Adam Lambert kondigen nieuwe documentaire aan (nieuws) | OOR