nieuws

Radiohead zet gestolen opnames op Bandcamp

Radiohead heeft ruim achttien uur aan onuitgebracht materiaal uit de jaren negentig op Bandcamp gezet. De minidisk van zanger Thom Yorke werd gehackt. De hacker chanteerde de band met het gestolen materiaal. In plaats van in te gaan op de eisen, zette Radiohead daarop de opnames online. Voor 18 pond (zo’n €20,-) krijg je de beschikking over de opnames. De opbrengsten gaan naar een goed doel.

In een verklaring laat Jonny Greenwood weten: ‘Iemand heeft de minidisk van Thom  gestolen, waar opnames uit de tijd van OK Computer op te horen zijn. Hij vroeg er blijkbaar 150.000 dollar voor. In plaats van erover te klagen of het te negeren, hebben we besloten alle achttien uur zelf uit te brengen via Bandcamp.’ Greenwood zegt verderop dat we niet teveel van het ruwe materiaal moeten verwachten: ‘Je komt er vanzelf achter of we het losgeld beter hadden kunnen betalen. Dit materiaal was nooit bedoeld om uitgebracht te worden en is slechts voor sommigen interessant. Het is vooral lang, heel erg lang.’ De opbrengsten gaan naar Extinction Rebellion, dat zich inzet tegen klimaatverandering en bedreigde diersoorten.

Hier kun je de opnames downloaden en beluisteren.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome
concert
Tool

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome

Tool-boegbeeld Maynard James Keenan was de afgelopen jaren relatief vaak op de Nederlandse podia te bewonderen. Twee keer op Pinkpop, ...
Fatal Flowers live: De epiloog van het jongensboek
concert
The Fatal Flowers

Fatal Flowers live: De epiloog van het jongensboek

De reünietour van The Fatal Flowers is in volle gang, met nog een week te gaan voor de twee afscheidsconcerten ...
Loose Ends Festival
concert
Fontaines D.C.

Loose Ends Festival

Op voorhand vonden we Loose Ends al de leukste nieuwkomer aan het festivalfront en met - misschien wel iets te ...

Radiohead zet gestolen opnames op Bandcamp (nieuws) | OOR