nieuws

Rage Against The Machine kondigt eerste shows in negen jaar aan

Vuisten in de lucht: Rage Against The Machine is terug. Althans, daar lijkt het op. De band heeft een nieuw Instagramaccount aangemaakt met daarop een foto van de protesten in Chili en een rijtje tourdata in de Verenigde Staten. Gitarist Tom Morello deelde deze foto al eerder op zijn eigen account met de boodschap: ‘Chile is not messing around. USA NEXT?’

De Amerikaanse shows zijn inmiddels bevestigd door iemand die zakelijk dicht bij de band staat. Daarmee keert Rage Against The Machine voor het eerst sinds 2011 weer terug op het podium. In de tussentijd lieten Tom Morello, bassist Tim Commerford en drummer Brad Wilk vooral van zich horen met supergroep Prophets of Rage.

De nieuwe tournee begint op 26 maart in El Paso, Texas. En wie RATM zegt, zegt natuurlijk Pinkpop. Dus mogen wij ons alvast verheugen op een bezoek aan Landgraaf? In 2008 speelde de band voor het laatst op het festival.

Lees meer

‘Fuck you, I won’t do what you tell me’. Die woorden resoneren bij iedere puber. Je bepaalt verdomme zelf wel hoe laat je thuiskomt en of je je broccoli opeet. Het verhaal achter de monsterhit van Rage Against the Machine. Lees hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...
Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso
concert
the special

Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso

Nee, de voortekenen zijn niet echt heel goed te noemen. Sterker, we houden een beetje ons hart vast voor het ...

Rage Against The Machine kondigt eerste shows in negen jaar aan (nieuws) | OOR