nieuws

Raketkanon stopt ermee, laatste tournee aangekondigd

Raketkanon. Nooit dekte een bandnaam de lading zo treffend. De band uit Gent reeg de afgelopen zeven jaar synths, huilende zang en gierende gitaren aan elkaar. En nu, na de overzichtelijk getitelde albums #1, #2 en #3, is het klaar. De band heeft zijn afscheidstournee aangekondigd.

‘De afgelopen tien jaar zijn al onze verwachtingen en dromen overtroffen’, schrijven bandleden in een bericht op Facebook. ‘Maar ons avontuur loopt ten einde, de rit heeft zijn bestemming bereikt.’ Daarbij wordt benadrukt dat het besluit in onderlinge vrede en liefde is genomen.

Met hun manische optredens, waarbij zowel publiek als bandleden niet gespaard bleven, en hun singles Herman en Anna (met Guns N’ Roses-pastiche in de clip) sloeg de band vanaf 2012 lekker ongecontroleerd in het rond. Debuutalbum RKTKN #1 was meteen een tackle van achteren.

Voor hun tweede plaat (voor het gemak RKTKN #2 genaamd) trok de band de Electrical Audio Studio van Steve Albini in. Met een nog sterkere rol voor zanger Pieter-Paul Devos en evenveel laaggestemde gitaren, pompende drums en knorrende basssynths.

Het laatste album, RKTKN #3, verscheen eerder dit jaar, gevolgd door een korte Europese tournee. Wie de band nog live wil zien, kan terecht op A Festival Downtown, Rotterdam (5/10), in Mezz, Breda (28/11), Paradiso, Amsterdam (4/12) en bij de afscheidsshow in Vooruit, Gent (27/2).

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit ...
Een (of twee) dagticket(s) voor Pinkpop 2020
abo-actie

Een (of twee) dagticket(s) voor Pinkpop 2020

Als je nu een abonnement van anderhalf jaar (€99,95,-) op OOR neemt, krijg je een dagticket voor Pinkpop 2020 als ...
De 5 albums en tracks van deze week: Grimes, King Krule, Typhoon
nieuws

De 5 albums en tracks van deze week: Grimes, King Krule, Typhoon

Vrijdag, releasedag! Maar waar begin je met luisteren? En waar hou je op? OOR‘s Erik van den Berg en Koen Poolman selecteren ...

Raketkanon stopt ermee, laatste tournee aangekondigd (nieuws) | OOR