nieuws

Raketkanon stopt ermee, laatste tournee aangekondigd

Raketkanon. Nooit dekte een bandnaam de lading zo treffend. De band uit Gent reeg de afgelopen zeven jaar synths, huilende zang en gierende gitaren aan elkaar. En nu, na de overzichtelijk getitelde albums #1, #2 en #3, is het klaar. De band heeft zijn afscheidstournee aangekondigd.

‘De afgelopen tien jaar zijn al onze verwachtingen en dromen overtroffen’, schrijven bandleden in een bericht op Facebook. ‘Maar ons avontuur loopt ten einde, de rit heeft zijn bestemming bereikt.’ Daarbij wordt benadrukt dat het besluit in onderlinge vrede en liefde is genomen.

Met hun manische optredens, waarbij zowel publiek als bandleden niet gespaard bleven, en hun singles Herman en Anna (met Guns N’ Roses-pastiche in de clip) sloeg de band vanaf 2012 lekker ongecontroleerd in het rond. Debuutalbum RKTKN #1 was meteen een tackle van achteren.

Voor hun tweede plaat (voor het gemak RKTKN #2 genaamd) trok de band de Electrical Audio Studio van Steve Albini in. Met een nog sterkere rol voor zanger Pieter-Paul Devos en evenveel laaggestemde gitaren, pompende drums en knorrende basssynths.

Het laatste album, RKTKN #3, verscheen eerder dit jaar, gevolgd door een korte Europese tournee. Wie de band nog live wil zien, kan terecht op A Festival Downtown, Rotterdam (5/10), in Mezz, Breda (28/11), Paradiso, Amsterdam (4/12) en bij de afscheidsshow in Vooruit, Gent (27/2).

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Agnes Obel
Club OOR
Agnes Obel

Agnes Obel

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, recensies, columns en agenda­tips van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees. ABONNEE EN WIL ...
Pearl Jam kondigt nieuw album 'Gigaton' aan
nieuws

Pearl Jam kondigt nieuw album ‘Gigaton’ aan

Pearl Jam heeft een nieuw album aangekondigd: Gigaton. De (heel) langverwachte opvolger van Lightning Bolt (2013) komt 27 maart uit, ...
Lucky
album
Roosbeef

Lucky

Vanwege haar liefde voor een kwantumfysicus die zwarte gaten onderzoekt, verhuisde Roos Rebergen drie jaar geleden naar Lexington, een middelgrote ...

Raketkanon stopt ermee, laatste tournee aangekondigd (nieuws) | OOR