nieuws

Raketkanon stopt ermee, laatste tournee aangekondigd

Raketkanon. Nooit dekte een bandnaam de lading zo treffend. De band uit Gent reeg de afgelopen zeven jaar synths, huilende zang en gierende gitaren aan elkaar. En nu, na de overzichtelijk getitelde albums #1, #2 en #3, is het klaar. De band heeft zijn afscheidstournee aangekondigd.

‘De afgelopen tien jaar zijn al onze verwachtingen en dromen overtroffen’, schrijven bandleden in een bericht op Facebook. ‘Maar ons avontuur loopt ten einde, de rit heeft zijn bestemming bereikt.’ Daarbij wordt benadrukt dat het besluit in onderlinge vrede en liefde is genomen.

Met hun manische optredens, waarbij zowel publiek als bandleden niet gespaard bleven, en hun singles Herman en Anna (met Guns N’ Roses-pastiche in de clip) sloeg de band vanaf 2012 lekker ongecontroleerd in het rond. Debuutalbum RKTKN #1 was meteen een tackle van achteren.

Voor hun tweede plaat (voor het gemak RKTKN #2 genaamd) trok de band de Electrical Audio Studio van Steve Albini in. Met een nog sterkere rol voor zanger Pieter-Paul Devos en evenveel laaggestemde gitaren, pompende drums en knorrende basssynths.

Het laatste album, RKTKN #3, verscheen eerder dit jaar, gevolgd door een korte Europese tournee. Wie de band nog live wil zien, kan terecht op A Festival Downtown, Rotterdam (5/10), in Mezz, Breda (28/11), Paradiso, Amsterdam (4/12) en bij de afscheidsshow in Vooruit, Gent (27/2).

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

'Het virus is nog niet klaar met de popmuziek'
muziek in coronatijd

‘Het virus is nog niet klaar met de popmuziek’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist en mede-thuisblijver Hooijer de ontwikkelingen in ...
Onze favoriete albums van de eerste helft 2020
special

Onze favoriete albums van de eerste helft 2020

2020 maakt er een modderboel van, maar hey, we zijn op de helft: 1 juli. Tijd voor ons traditionele ‘tussenstandje’ dus: de ...
Pearl Jam op Roskilde: ooggetuigen over de tragedie (2000)
het poparchief

Pearl Jam op Roskilde: ooggetuigen over de tragedie (2000)

30 juni 2000: de datum van een van de grootste tragedies uit de Europese festivalhistorie. Pearl Jam voor 50.000 man ...

Raketkanon stopt ermee, laatste tournee aangekondigd (nieuws) | OOR