nieuws

Rammstein brengt in april nieuw album 'Zeit' uit

Rammstein ist wieder da. De band brengt op 29 april zijn nieuwe album Zeit uit. De metaltitanen brachten donderdagmiddag de titeltrack van hun achtste studioalbum uit. Bekijk hieronder de videoclip.

Foto Paul Barendregt

Zeit zet vergankelijkheid en sterfelijkheid in contrast met het gelukkige gevoel van de perfecte momenten in het leven, aldus de band zelf. Dat thema komt ook terug in de door Specter Berlin geregisseerde video.

Toetsenist Christian ‘Flake’ Lorenz bevestigde vorig jaar al dat de band het concertloze jaar 2020 had gebruikt om op te nemen. Eerder werd Rammstein gesignaleerd in de studio, dus speculaties over een nieuw album waren er al volop.

De Duitse band zou in 2020 eigenlijk in Nijmegen spelen, maar dat concert werd geschrapt nadat zanger Till Lindemann aan het begin van de pandemie werd opgenomen op de intensive care vanwege een longontsteking. Nu vinden er concerten plaats op 4 en 5 juli 2022

Zeit wordt de opvolger van Rammstein (2019). Die plaat was het eerste volwaardige studioalbum sinds Liebe Ist Für Alle Da uit 2009.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013
winactie

Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013

Yasiin Bey (voorheen bekend als Mos Def) brengt een ode aan MF DOOM. Ofwel: de ene 'legend' eert de andere ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...

Rammstein brengt in april nieuw album 'Zeit' uit