nieuws

Rapper Dave wint de Mercury Prize (maar Slowthai steelt de show)

Waar iedereen had verwacht dat Slowthai de Mercury Prize zou pakken voor zijn album Nothing Great About Britain, ging deze uiteindelijk naar rapper Dave. Met zijn Psychodrama verklankt hij volgens de jury de stem van een generatie en onderstreept hij het belang van het album als kunstvorm.

Naast de twee rappers waren onder meer Little Simz, Black Midi, Foals, Idles, Anna Calvi, Cate le Bon, Fontains D.C. en The 1975 genomineerd. Vorig jaar ging de belangrijke Britse muziekprijs naar Wolf Alice.

Slowthai liet nog wel nadrukkelijk van zich horen met een optreden vol politieke statements, vooral gericht aan Boris Johnson. De rapper uit Northampton kwam op met ‘het hoofd’ van de premier en droeg een t-shirt met daarop ‘Fuck Boris’, woorden die hij ook meerdere malen uitsprak: ‘Fuck Boris Johnson, fuck everything, and there’s nothing great about Britain.’ BBC-presentator Lauren Laverne voegde er voor de zekerheid maar aan toe dat het om his own views ging.

Slowthai

IDLES

Dave

Cate le Bon

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

The Libertines
Club OOR
The Libertines

The Libertines

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, recensies, columns en agenda­tips van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees. ABONNEE EN WIL ...
Nick Cave and the Bad Seeds naar Ziggo Dome en Sportpaleis
nieuws

Nick Cave and the Bad Seeds naar Ziggo Dome en Sportpaleis

Nick Cave gaat - naast zijn eerder aangekondigde Conversation-avonden - op tournee met de Bad Seeds in 2020. Op 29 ...
OOR viert zijn 1000e editie! Een historie in honderdtallen
nieuws

OOR viert zijn 1000e editie! Een historie in honderdtallen

Duizend bommen en granaten, het is zover! Zo luidde ongeveer de vreugdekreet afgelopen zomer, toen een vage notie (‘Zouden we ...

Rapper Dave wint de Mercury Prize (maar Slowthai steelt de show) (nieuws) | OOR