luisteren

Red Hot Chili Pep­pers delen single 'Not the One'

Voordat ze volgende week hun nieuwe album Unlimited Love uitbrengen, delen de Red Hot Chili Peppers nog één single van de plaat. Na Black Summer en Poster Child krijgen we nu Not The One te horen. Beluister ‘m hieronder. De nieuwe plaat, de eerste met gitarist John Frusciante sinds Stadium Arcadium (2006), komt op 1 april uit.

Het laatste album van de Peppers, The Getaway, werd uitgebracht in 2016. De door Danger Mouse geproduceerde plaat was hun laatste met Josh Klinghoffer, die in 2007 bij de band kwam. In 2019 kondigde Frusciante zijn terugkeer aan. Voor Klinghoffer was het ‘een shock maar geen verrassing’ dat hij plaats moest maken.

Red Hot Chili Peppers gaan dit jaar ook op tournee. Op 10 juni speelt de band in Goffertpark Nijmegen. De Peppers stonden oorspronkelijk op de planning voor Pinkpop 2020, maar dat geannuleerde optreden wordt niet ingehaald. Op 3 juli staan de Peppers wel op Rock Werchter, samen met Metallica en Pearl Jam.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...

Red Hot Chili Pep­pers delen single 'Not the One'