festivaltip

Rhythm & Blues Night pakt uit met Walter Trout en Bettye LaVette

Voor alweer de 32e keer het beste uit de deep south in het hoge noorden. Grote namen uit de internationale blues – en al z’n vertakkingen – op één avond onder één dak. Ouderwetse rhythm & blues is het basisingrediënt, maar ook voor groovy funk, onstuimige boogie, stevige rock & roll, soul en gospel draaien ze in Groningen hun hand niet om.

Wie? Walter Trout, The War & Treaty, Bettye LaVette, Eli ‘Paperboy’ Reed, The Seatsniffers, Jerry Leger & The Situation, D.K. Harrell, Barrelhouse, Sugarmill Slim

Wanneer? 11 mei

Waar? In meerdere zalen van De Oosterpoort, Gronigen

Waarom? Walter Trout is een levende legende. En nee, dat bedoelen we hier niet als cliché, want tien jaar geleden keek de onverwoestbare bluesgitarist uit New Jersey de dood nog in de ogen. Na een succesvolle levertransplantatie laat Trout het kreunen en janken gelukkig weer aan z’n gitaar over en laatste album Ride spreekt boekdelen: het leven is een dollemansrit. En Walter Trout staat er gelukkig nog steeds middenin.

En als je er dan toch bent: Dan doe je gewoon net of je op North Sea Jazz staat, zoals Bettye LaVette in 2016 op de Rhythm & Blues Night dacht. Het is de souldiva vergeven: kennelijk oogt Groningen minstens even imposant als NSJ, bovendien haalt ze met haar machtige stem op haar 78e nog altijd de soul, blues, funk, rock en gospel vanuit haar tenen.

Kost dat? €59,60

spotgroningen.nl

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van King Of ...
Hit Me Hard And Soft
pop
Billie Eilish

Hit Me Hard And Soft

Hit Me Hard and Soft – waar hebben we dat eerder gehoord? Ik moest zomaar denken aan de titeluitleg van ...
TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows
jubileum

TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows

TivoliVredenburg opende tien jaar geleden haar deuren. We vieren het verjaardags­feestje mee met een terugblik in tien memorabele concerten ...

Rhythm & Blues Night pakt uit met Walter Trout en Bettye LaVette