nieuws

ROADBURN WORDT GROOTSTE PSYCHEDELISCHE ROCKEVENEMENT VAN EUROPA

Na het ruim van te voren uitverkochte en uiterst succesvolle 11de ROADBURN FESTIVAL heeft de organisatie besloten er in 2007 een tweedaagse editie van te maken. Het 12de Roadburn Festival zal plaats vinden op vrijdag 21 april en zaterdag 22 april, 2007 in 013 te Tilburg. Hierdoor groeit het festival naar 4000 mogelijke bezoekers. Gedroomde headliners Neurosis (foto), The Melvins en Blue Cheer zijn al door de organisatie vastgelegd.

Neurosis komt over uit Amerika voor een exclusieve Europese show. Hoewel de band uit Oakland, Californië al meer dan 20 jaar actief is, heeft Neurosis de laatste jaren nauwelijks opgetreden; de groep kiest alleen nog voor festivals of optredens die een meerwaarde voor de bandleden vormen. Met hun alles overrompelende mix van psychedelische (hard)rock, industrial en groove-metal vormde en vormt Neurosis echter nog steeds een grote inspiratiebron voor de postrock- en stoner-scene. De Roadburn-organisatie is daarom blij dat de band voor Roadburn 2007 heeft gekozen. Ook stoner-godfather Blue Cheer komt voor een exclusieve Europese show naar Roadburn, en zullen de nadruk leggen op hun proto-hardrock klassiekers van eind jaren zestig Vincebus Eruptum en Outside Inside. 

Naast bovengoemde headliners maken nog ongeveer 25 andere cult-bands uit het psychedelische- , postrock-  en stonergenre hun opwachting, waaronder Pelican, OM, Red Sparowes, Circle, Colour Haze, Sun Dial, The Hidden Hand, Amenra, Josiah, On Trial, Men of Porn, Acid King, Thrones, Siena Root en Krautrock-legende Guru Guru, die ooit een live-lp in het Amsterdamse Vondelpark opnamen.
Omdat de belangstelling uit het buitenland net als vorig jaar groot is, wordt er een heuse Roadburn-camping opgezet op Safari-park De Beekse Bergen. Daarnaast zullen er speciale festival bussen ingezet worden voor het vervoer van de camping naar het Tilburgse 013.
De voorverkoop begint op zaterdag 11 november. Er zijn dagkaarten  € 27,50 (excl. servicekosten) en weekendkaarten  € 52,50 (excl. servicekosten) te verkrijgen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...
Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole
Down The Rabbit Hole
wilco

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole

Waar is het feestje? Niet hier! Niet bij Wilco. Voor aanvang van het grootse en gretig gewilde nachtprogramma, doet Wilco ...

ROADBURN WORDT GROOTSTE PSYCHEDELISCHE ROCKEVENEMENT VAN EUROPA (nieuws) | OOR