nieuws

Robert Smith deelt titel van nieuw album The Cure

Robert Smith heeft in een interview tijdens de BandLab NME Awards de titel van het aanstaande album van The Cure verklapt. Ook zei hij dat er niet één, maar twee albums aan zitten te komen.

Foto Paul Barendregt

Het album dat we het eerst te horen gaan krijgen heet Songs Of The Lost World. ‘Deze plaat komt hopelijk uit in september,’ zei Smith. De tweede plaat is – anders dan de eerste – al afgerond, maar zal pas later worden uitgebracht.

‘Het eerste The Cure-album is doom and gloom, ik denk het doomiest album dat we ooit hebben gemaakt. Het tweede album is meer upbeat.’ Robert Smith wil volgend jaar ook een plaat onder zijn eigen naam uitbrengen.

The Cure gaat op tournee met zijn nieuwe albums, op vrijdag 25 november staat de band in Ziggo Dome, Amsterdam en op 23 november in het Sportpaleis in Antwerpen. Tickets zijn inmiddels uitverkocht.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...
Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole
Down The Rabbit Hole
wilco

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole

Waar is het feestje? Niet hier! Niet bij Wilco. Voor aanvang van het grootse en gretig gewilde nachtprogramma, doet Wilco ...

Robert Smith deelt titel van nieuw album The Cure (nieuws) | OOR