nieuws
INDIE

Robert Smith niet erg enthousiast over nieuw album

The Cure-frontman Robert Smith kijkt niet echt uit naar de release van de volgende plaat van de band. De opvolger van het in 2008 verschenen 4:13 Dream moet dit jaar verschijnen, maar Smith zegt nauwelijks overtuigd te zijn van de noodzaak om het materiaal uit te brengen.

‘Dit wordt de tweede helft van een plaat die al in 2008 uitkwam. Ik ben nu klaar met het werken aan een album van een band die niet langer bestaat’, aldus Smith in een interview met het radiostation Xfm. Het materiaal voor de nieuwe Cure-plaat, die 4:14 Scream heet, is afkomstig van dezelfde sessies als die van 4:13 Dream. De line-up bestond toen uit bassist Simon Gallup, drummer Jason Cooper en gitarist Porl Thompson. The Cure is nu op tour met een line-up waar Thompson geen deel meer van uitmaakt, hij is vervangen door gitarist Reeves Gabrels. Ook is er een toetsenist toegevoegd: Roger O’Donnell.

‘4:14 Scream is een pijnlijk onderwerp. Het was de bedoeling dat al het materiaal in 2008 als één dubbelalbum werd uitgebracht, maar ik werd destijds onderuit gehaald door alle fuckingidioten om me heen’, aldus Smith. De zanger heeft de afgelopen maanden pas de zang voor het album opgenomen, omdat het hem eerder niet boeide. ‘De teksten waren gewoon niet goed genoeg. Hij heeft deze nu herschreven en denkt dat 4:14 Scream dit jaar wordt uitgebracht: ‘in de zomer, tijdens een periode dat er weinig aandacht aan albums wordt besteed’.

Smith is wel van plan om een nieuwe plaat te maken met de huidige line-up van The Cure. ‘Het moet iets compleet anders worden dan alles wat we hebben gemaakt. Maar houd me er maar niet aan, ik ben slecht in langetermijnplanning.’

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Neil Young laat de gitaar spreken in Amsterdam
concert
Neil Young

Neil Young laat de gitaar spreken in Amsterdam

Nog maar een paar jaar geleden stroomde het publiek nog tijdens de show van Neil Young de Ziggo Dome uit ...
North Sea Jazz dag 1: Burt Bacharach, Joe Jackson, The Internet e.a.
concert
Dobet Gnahoré

North Sea Jazz dag 1: Burt Bacharach, Joe Jackson, The Internet e.a.

Over smaak valt eindeloos te twisten, maar jazz? Daar lijkt de meerderheid het wel over eens. Jazz is hectische pleurisherrie ...
North Sea Jazz dag 2: Jamie Cullum, Toto, Macy Gray
concert
Mahalia

North Sea Jazz dag 2: Jamie Cullum, Toto, Macy Gray

Met de openingsavond nog als betonblokjes in de onderbenen begeven we ons opnieuw in Ahoy voor de tweede dag van ...

Robert Smith niet erg enthousiast over nieuw album (nieuws) | OOR