nieuws
Pop

Robin Thicke en Pharrell eisen nieuw proces

Robin Thicke en Pharrell Williams zijn het niet eens met de schadevergoeding van 7,4 miljoen dollar die ze aan de familie van Marvin Gaye moeten betalen. Het tweetal eist nu een nieuw proces.

Een jury oordeelde begin maart dat de hit Blurred Lines van Thicke, Williams en rapper T.I. wel erg veel op Got To Give It Up van Marvin Gaye lijkt. De erfgenamen van Gaye zouden volgens de rechter daarom een bedrag van 7,4 miljoen dollar (circa 6,9 miljoen euro) moeten ontvangen van de heren.

In augustus 2013 stapte het drietal zelf naar de rechter om aan te tonen dat de nummers juist totaal anders zijn. De uitspraak van de rechter was dus extra pijnlijk voor de heren. De advocaten van het drietal dienden een motie in voor een nieuw proces. De advocaten van Thicke, Williams en T.I. zeggen dat er fouten zijn gemaakt bij het inlichten van jury. Ook was er een onjuiste getuigenis en zijn er te weinig concrete bewijzen volgens de advocaten.

De uitspraak zorgde in maart voor veel verbaasde reacties uit de muziekwereld, want zóveel lijken de nummers nu ook weer niet op elkaar. Artiesten zijn nu bang dat de uitspraak de deur heeft geopend voor meer dubieuze rechtszaken om songs die een klein beetje op elkaar lijken, terwijl er van echt jatwerk geen sprake zou zijn. Om die reden zouden Bruno Mars en Mark Ronson bijvoorbeeld geen seconde hebben getwijfeld om The Gap Band als medeschrijvers van Uptown Funk te accepteren.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit ...
Een (of twee) dagticket(s) voor Pinkpop 2020
abo-actie

Een (of twee) dagticket(s) voor Pinkpop 2020

Als je nu een abonnement van anderhalf jaar (€99,95,-) op OOR neemt, krijg je een dagticket voor Pinkpop 2020 als ...
De 5 albums en tracks van deze week: Grimes, King Krule, Typhoon
nieuws

De 5 albums en tracks van deze week: Grimes, King Krule, Typhoon

Vrijdag, releasedag! Maar waar begin je met luisteren? En waar hou je op? OOR‘s Erik van den Berg en Koen Poolman selecteren ...

Robin Thicke en Pharrell eisen nieuw proces (nieuws) | OOR