nieuws
Pop

Robin Thicke en Pharrell eisen nieuw proces

Robin Thicke en Pharrell Williams zijn het niet eens met de schadevergoeding van 7,4 miljoen dollar die ze aan de familie van Marvin Gaye moeten betalen. Het tweetal eist nu een nieuw proces.

Een jury oordeelde begin maart dat de hit Blurred Lines van Thicke, Williams en rapper T.I. wel erg veel op Got To Give It Up van Marvin Gaye lijkt. De erfgenamen van Gaye zouden volgens de rechter daarom een bedrag van 7,4 miljoen dollar (circa 6,9 miljoen euro) moeten ontvangen van de heren.

In augustus 2013 stapte het drietal zelf naar de rechter om aan te tonen dat de nummers juist totaal anders zijn. De uitspraak van de rechter was dus extra pijnlijk voor de heren. De advocaten van het drietal dienden een motie in voor een nieuw proces. De advocaten van Thicke, Williams en T.I. zeggen dat er fouten zijn gemaakt bij het inlichten van jury. Ook was er een onjuiste getuigenis en zijn er te weinig concrete bewijzen volgens de advocaten.

De uitspraak zorgde in maart voor veel verbaasde reacties uit de muziekwereld, want zóveel lijken de nummers nu ook weer niet op elkaar. Artiesten zijn nu bang dat de uitspraak de deur heeft geopend voor meer dubieuze rechtszaken om songs die een klein beetje op elkaar lijken, terwijl er van echt jatwerk geen sprake zou zijn. Om die reden zouden Bruno Mars en Mark Ronson bijvoorbeeld geen seconde hebben getwijfeld om The Gap Band als medeschrijvers van Uptown Funk te accepteren.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Neil Young laat de gitaar spreken in Amsterdam
concert
Neil Young

Neil Young laat de gitaar spreken in Amsterdam

Nog maar een paar jaar geleden stroomde het publiek nog tijdens de show van Neil Young de Ziggo Dome uit ...
North Sea Jazz dag 1: Burt Bacharach, Joe Jackson, The Internet e.a.
concert
Dobet Gnahoré

North Sea Jazz dag 1: Burt Bacharach, Joe Jackson, The Internet e.a.

Over smaak valt eindeloos te twisten, maar jazz? Daar lijkt de meerderheid het wel over eens. Jazz is hectische pleurisherrie ...
North Sea Jazz dag 2: Jamie Cullum, Toto, Macy Gray
concert
Mahalia

North Sea Jazz dag 2: Jamie Cullum, Toto, Macy Gray

Met de openingsavond nog als betonblokjes in de onderbenen begeven we ons opnieuw in Ahoy voor de tweede dag van ...

Robin Thicke en Pharrell eisen nieuw proces (nieuws) | OOR