nieuws
Pop

Robin Thicke en Pharrell eisen nieuw proces

Robin Thicke en Pharrell Williams zijn het niet eens met de schadevergoeding van 7,4 miljoen dollar die ze aan de familie van Marvin Gaye moeten betalen. Het tweetal eist nu een nieuw proces.

Een jury oordeelde begin maart dat de hit Blurred Lines van Thicke, Williams en rapper T.I. wel erg veel op Got To Give It Up van Marvin Gaye lijkt. De erfgenamen van Gaye zouden volgens de rechter daarom een bedrag van 7,4 miljoen dollar (circa 6,9 miljoen euro) moeten ontvangen van de heren.

In augustus 2013 stapte het drietal zelf naar de rechter om aan te tonen dat de nummers juist totaal anders zijn. De uitspraak van de rechter was dus extra pijnlijk voor de heren. De advocaten van het drietal dienden een motie in voor een nieuw proces. De advocaten van Thicke, Williams en T.I. zeggen dat er fouten zijn gemaakt bij het inlichten van jury. Ook was er een onjuiste getuigenis en zijn er te weinig concrete bewijzen volgens de advocaten.

De uitspraak zorgde in maart voor veel verbaasde reacties uit de muziekwereld, want zóveel lijken de nummers nu ook weer niet op elkaar. Artiesten zijn nu bang dat de uitspraak de deur heeft geopend voor meer dubieuze rechtszaken om songs die een klein beetje op elkaar lijken, terwijl er van echt jatwerk geen sprake zou zijn. Om die reden zouden Bruno Mars en Mark Ronson bijvoorbeeld geen seconde hebben getwijfeld om The Gap Band als medeschrijvers van Uptown Funk te accepteren.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome
concert

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome

De reguliere ‘stadionshow’ van Muse in het Nijmeegse Goffertpark is nog geen drie maanden geleden, maar voor Nederland heeft de ...
Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker
nieuws

Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker

Daniel Johnston, held van vele beautiful freaks in de popmuziek, is overleden aan een hartaanval. Dat nieuws bracht de lokale krant ...
Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden
concert

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden

Zijn glimlach aan het eind van de avond had niet breder kunnen zijn. Het was er een van grote tevredenheid ...

Robin Thicke en Pharrell eisen nieuw proces (nieuws) | OOR