nieuws

Rock & Roll Hall Of Fame maakt nominaties 2019 bekend

De Rock & Roll Hall Of Fame heeft de nominaties voor de opname van 2019 bekendgemaakt. Onder anderen Radiohead, Rage Against The Machine, Janet Jackson, Roxy Music en The Cure zijn kanshebbers. De ceremonie vindt in april van 2019 plaats.

Andere genomineerden zijn: Stevie Nicks, Def Leppard, Todd Rundgren, Rufus and Chaka Khan, LL Cool J, The Zombies, Devo, John Prine, MC5 en Kraftwerk.

Van de genomineerden wordt een top vijf samengesteld door muzikanten, historici, fans en muziekindustriemedewerkers. Deze maakt de Hall of Fame in december bekend. De opname vindt plaats tijdens de ceremonie in april. Dat gebeurt in Cleveland, Ohio, waar het iconische museum zich bevindt.

Een artiest of groep kan pas 25 jaar na het uitkomen van de eerste opname gekwalificeerd worden. Voor Devo, Roxy Music, Stevie Nicks, Todd Rundgren, John Prine en Def Leppard is het de eerste keer dat ze genomineerd zijn. Vorig jaar zijn Nina Simone, Bon Jovi, The Cars, Dire Straits en The Moody Blues toegevoegd.

De allereerste bijeenkomt vond plaats in 1986. Toen werden onder anderen Chuck Berry, Elvis Presley en Fats Domino opgenomen. Momenteel zijn er 323 nominaties die een plekje in het museum hebben gekregen, waaronder grootheden als The Rolling Stones, Bob Dylan, The Doors, Frank Zappa, Queen, Talking Heads, Patti Smith, NWA en Pearl Jam, maar ook schrijversduo Holland-Dozier-Holland en Beatles-manager Brian Epstein.

Foto: Ben Houdijk

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Lokerse Feesten: ogen en oren tekort
concert

Lokerse Feesten: ogen en oren tekort

Tien dagen werd er op het door luxe appartementen omringde parkeerterrein van de Grote Kaai midden in Lokeren gefeest. En ...
Erykah Badu breekt uit haar bubbel in 013
concert
Erykah Badu

Erykah Badu breekt uit haar bubbel in 013

22. Een angeliek getal in de spirituele wereld, een symbool voor gidsing en doelmatigheid. Ook is 22 de huidige leeftijd ...
This Is Not A Safe Place
album
Ride

This Is Not A Safe Place

Even de oude succesnummers oppoetsen, rondje om de wereld, cashen en weer terug naar moeder de vrouw. Zo ging het ...

Rock & Roll Hall Of Fame maakt nominaties 2019 bekend (nieuws) | OOR