nieuws

Rolling Blackouts Coastal Fever kondigt album aan

De Australische indierockband Rolling Blackouts Coastal Fever komt met een nieuw album. Endless Rooms verschijnt op 6 mei via platenlabel Sub Pop. Beluister hieronder de eerste single The Way It Shatters.

Foto Nick Mckk

Op de nieuwe single pakken de Aussies de draad hoorbaar op na hun tweede album Sideways To New Italy (2020), met opnieuw een sprankelende dosis gitaarpop, al komt er voor het eerst ook een prominente synthesizer bij kijken.

In de begeleidende video, geregisseerd door frequente medewerker Nick Mckk, speelt bandlid Joe White een man die wakker wordt aan de kust en een verjaardagsfeestje binnenrolt, waar ook de rest van de groep aanwezig is.

Rolling Blackouts Coastal Fever debuteerde in 2018 op Sub Pop met het alom geprezen album Hope Downs, nadat de EP’s Tall Tight (2015) en The French Press (2017) het vuurtje al hadden aangewakkerd voor de band.

Hun vorige plaat verscheen aan het begin van de pandemie. Dit voorjaar hopen ze wel op tournee te kunnen. Op 21 juni speelt de band in Botanique, Brussel, gevolgd door shows in Doornroosje, Nijmegen (22 juni) en Paradiso, Amsterdam (23 juni).

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...

Rolling Blackouts Coastal Fever kondigt album aan