nieuws

Rolling Stones-drummer Charlie Watts (80) overleden

Rolling Stones-drummer Charlie Watts is op 80-jarige leeftijd overleden. ‘Hij is vredig en in het bijzijn van zijn familie in een ziekenhuis in Londen overleden’, meldt de BBC bij monde van zijn manager.

Foto Luuk Denekamp

Onlangs werd bekend dat Watts niet mee zou gaan op tournee vanwege een medische ingreep. ‘Ik ben hard aan het werk om fit te worden, maar heb moeten accepteren dat dit wel even kan duren’, zei de drummer begin augustus.

Charlie Watts zat sinds de oprichting in 1962 achter de drumkit bij de Stones, met Mick Jagger, Keith Richards, Bill Wyman en de reeds overleden Brian Jones. Charlie is na de gitarist het tweede Stones-lid dat overlijdt.

In 2004 werd bij Watts een milde vorm van keelkanker ontdekt, waarvan hij goed genas. In tegenstelling tot kettingroker Keith Richards stopte Charlie Watts begin jaren 80 met het roken van sigaretten.

In het najaar van 2017 speelde Charlie Watts voor het laatst in Nederland met de Stones. In 1964 stond de groep voor het eerst in Nederland, tijdens de legendarische show in Kurhaus, Scheveningen.

Lees ons in memoriam: Charlie Watts: de rust in een orkaan van excessen.

Concertfoto Luuk Denekamp (Johan Cruijff ArenA, 2017)

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...

Rolling Stones-drummer Charlie Watts (80) overleden