nieuws

Roxette-zangeres Marie Fredriksson (61) overleden

Marie Fredriksson, het gezicht en de stem van Roxette, is op 61-jarige leeftijd overleden. Haar manager bevestigt dit aan de Zweedse krant Expressen. Fredriksson overleed na een lang ziektebed.

Eind jaren ’80 vormde Marie Fredriksson samen met Per Gessle de band Roxette. De doorbraak van het Zweedse duo kwam in 1988 met de nummer 1-hit The Look, aanstekelijk en de voorbode van meer dan een dozijn leuke popsingles, waarvan Listen To You Heart, It Must Have Been Love, Joyride en How Do You Do de grootste hits werden.

Van meet af aan was echter duidelijk dat Roxette op zijn minst meer wilde dan een status als Eurythmics light. Het album Tourism (1992) werd opgenomen in hotel- en kleedkamers. Voor het eerst klonk Roxette natuurlijk en niet over de top. De nieuwe nummers, afgewisseld met afwijkende liveversies van de grote hits, maken van Tourism een goed alternatief voor een hitverzamelaar.

In 2002 werd er bij Fredriksson een hersentumor ontdekt. Het duo ging uit elkaar maar bleef los van elkaar muziek uitbrengen. Een succesvolle medische ingreep leek hoopvol en in 2009 ging het duo weer samen de planken op. Daarna brachten ze zelfs nog drie albums uit. Hun laatste, Good Karma, kwam uit in 2016. Uiteindelijk overleed Fredriksson alsnog aan de gevolgen van de hersentumor.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...

Roxette-zangeres Marie Fredriksson (61) overleden