nieuws
Rock

Royal Blood terug met nieuwe single

Het moment dat je wist dat ging komen: de nieuwe single van Royal Blood. Het tweetal was zijn fans de afgelopen weken al flink aan het teasen, maar gisterenavond was het dan zo ver: Lights Out verscheen op het wereldwijde web.

Lights Out is de eerste single van het nieuwe album How Did We Get So Dark’ dat op 16 juni in de winkel ligt. Het rockduo deed eerder al uitspraken over het uitbrengen van een tweede studioalbum. Zanger-bassist Mike Kerr vertelde eerder dit jaar tegen NME dat ze geen nieuwe plaat uitbrengen ‘totdat ie geweldig klinkt’. Het album wordt de opvolger van de titelloze debuutplaat van de band, die in 2014 verscheen.

Royal Blood was een commercieel succes en werd in 2014 genomineerd voor de Britse Mercury Prize. Vorig jaar april verscheen het laatste werk van het duo, toen zij de track Where Are You Now? opnamen voor de soundtrack van de (behoorlijk geflopte) televisieserie Vinyl.

Foto: Bart Heemskerk

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Prophets Of Rage

Prophets Of Rage: voor al uw feesten en partijen

Wie vandaag de dag om zich heen kijkt, ziet waarschijnlijk genoeg om boos over te worden. Sterker nog, bijna iedereen ...
nieuws
Nick Cave

Nick Cave eerste bevestiging Rock Werchter 2018

Nick Cave & The Bad Seeds zijn de eerste bevestiging voor Rock Werchter 2018. Het Vlaamse festival vindt volgend jaar ...