nieuws

Royal Republic onthult details nieuw album

De mannen van Royal Republic brengen op 24 augustus een nieuw album uit. De opvolger van hun debuutalbum We Are The Royal gaat Save The Nation heten. Het album is opgenomen in de legendarische Hansa Studio in Berlijn. De Zweedse rockband gaat vanwege het nieuwe album op tournee, daarbij zullen ze ook Nederland aandoen.

‘Voor we het album gingen maken had ik mezelf voorgenomen om voor alles open te staan. Ik wilde tijdens niet meteen ideeën van tafel schuiven maar juist veel experimenteren. Je weet nooit wat voor geweldigs daar opeens uit kan komen.’ aldus frontman Adam Grahn over het opnameproces. De Hansa Studio in Berlijn waar de Zweedse rockers Save The Nation hebben opgenomen staat vooral bekend om David Bowie die zijn hit Heroes daar geschreven heeft en U2’s Achtung Baby dat daar ook is opgenomen. ‘We wilden geen heel nieuwe stijl aannemen voor het album, maar wel onze grenzen verkennen.’ sluit Grahn af.

Royal Republic komt in het najaar voor een uitgebreide tour naar Nederland. De band bezoek het Nirwana Tuinfeest te Lierop op 4 augustus en trekt daarna langs de zalen: 013 (Tilburg, 19 augustus), Melkweg (Amsterdam, 9 november), Hedon (Zwolle, 25 november), Metropool (Hengelo, 26 november) en Effenaar (Eindhoven, 29 november). De eerste single Addictive van het komende Royal Republic-album is al verkrijgbaar via iTunes en te beluisteren op Spotify:

Foto: Bingo Rimer

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Robbie Williams gaat volle kracht achteruit in Ziggo Dome
concert

Robbie Williams gaat volle kracht achteruit in Ziggo Dome

Met een uitgebreide tournee viert de grootste Europese popster van de Nineties en de vroege jaren Nul zijn 25-jarig jubileum: ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met John Cale, The Murder Capital, New Order, Prins S. En De Geit, DeWolff, Bob Dylan, Amber ...

Royal Republic onthult details nieuw album (nieuws) | OOR