nieuws
Hiphop

Run The Jewels lanceert eigen bier

Run The Jewels houdt zich niet alleen bezig met muziek. Nee, het bourgondische duo heeft speciaal voor de komende tournee hun eigen bier gebrouwen: Stay Gold. De hiphoppers kondigden het fruitige IPA bier aan door middel van een speciale video die je hieronder kunt zien.

Het bier is vernoemd naar het gelijknamige nummer op de laatste plaat van Run The Jewels. Dat het duo bier brouwt, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Sinds 2013 wilde de twee al hun eigen pils maken. ‘Een six-pack met ons logo op een blik bier lijkt me fucking cool. Alleen daarvan zou ik al blij worden’, zei EL-P destijds. Het duo heeft de handen ineengeslagen met Jesse Ferguson, medeoprichter van een Amerikaanse brouwerij en voormalig medewerker van hiphoplabel Definitive Jux. ‘Bier en hiphop gaan altijd hand in hand. Ik kan je niet vertellen wat hip is in de bierwereld, maar ik weet wel hoe goed bier moet smaken’, zegt de brouwer.

In juni sluiten de heren de eerste dag van het Best Kept Secret festival af. Of ze het bier dan ook meenemen is niet bekend.

De derde plaat van Run The Jewels verscheen begin dit jaar. In onze recensie over Run The Jewels 3 schreven wij: ‘Run The Jewels heeft niet alleen artistiek de hakken stevig in het zand staan, ze zijn bereid om de tegenbeweging aan te voeren. Het gaan hete jaren worden en dit tweetal heeft het vuur binnen handbereik. Ook in het derde deel is het smullen van Run The Jewels. ’

Foto: Matt Mcginley

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)
5 jaar geleden
SOUNDGARDEN

In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)

De stem van Chris Cornell bewijst in de filmpjes nog steeds waarom hij tot de beste rockzangers van onze moderne ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...

Run The Jewels lanceert eigen bier (nieuws) | OOR