nieuws

Ryan Adams vraagt om 'tweede kans' als muzikant

Ryan Adams plaatste deze week een smeekbede op Instagram waarin hij om een ‘tweede kans’ als muzikant vroeg. Hij zit zonder platenlabel en staat naar eigen zeggen op het punt zijn huis te verliezen.

Foto Drew de F Fawkes (CC)

De carrière van de Amerikaanse zanger liep ernstige schade op nadat meerdere vrouwen, waaronder Phoebe Bridgers en ex-vrouw Mandy Moore, hem in februari 2019 beschuldigden van (seksueel) wangedrag.

In een inmiddels verwijderde Instagram-post schreef Adams deze week: ‘Ik weet dat ik damaged goods ben, maar ik ben slechts enkele maanden van verwijderd van het verliezen van mijn huis en studio.’

‘Ik wil gewoon een tweede kans om wat muziek te maken. Ik ben 46 en bang dat ik in de kelder van mijn zus moet gaan wonen. Als je een label hebt en geïnteresseerd bent, laat het me dan weten.’

Adams erkende eerder zijn fouten en verontschuldigde zich in juli 2020. Daarna bracht een aantal albums uit, waaronder Wednesdays (2020), maar die werden door de meeste media genegeerd of fel bekritiseerd.

FBI deed vorig jaar onderzoek naar intensief sms-contact tussen Ryan Adams en een veertienjarige, maar kwam tot de conclusie dat hij de wet niet heeft overtreden.

Heeft Ryan Adams een soort tbs-versie van een Berufsverbot? OOR’s huisanalist zoekt antwoorden in een essay over cancel culture, lees hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Mercury - Act 1
album
Imagine Dragons

Mercury – Act 1

Wanneer je niet opgroeit in een woonwagenkamp of middenin de harde kern van ADO Den Haag is de kans groot ...
De originele OOR-recensie van 'Use Your Illusion I & II'
30 jaar oud

De originele OOR-recensie van ‘Use Your Illusion I & II’

Op 17 september 1991, nu dertig jaar geleden, bracht Guns N' Roses 'Use Your Illusion I & II' uit. Dit ...
Beefheart! Kanye! De sleutel­platen van Mauro Pawlowski
sleutelplaten

Beefheart! Kanye! De sleutel­platen van Mauro Pawlowski

In het jaar waarin OOR 50 wordt, is ook Mauro Pawlowski de 50 gepasseerd. Een kosmisch toeval… OOR is it?’, ...

Ryan Adams vraagt om 'tweede kans' als muzikant (nieuws) | OOR