luisteren

Ryley Walker brengt livealbum Le Guess Who? uit

In 2018 speelde Ryley Walker, meestergitarist en moderne folky, samen met de Japanse psych-rockers Kikagaku Moyo in Utrecht. De soort samenwerking die je alleen op festival Le Guess Who? ziet. De opnames van die show, getiteld Deep Fried Grandeur, zijn nu uitgebracht als livealbum.

Het album bestaat uit twee langgerekte, caleidoscopische jams waarin geïmproviseerde folkjazz, acidrock en psychedelica door elkaar vloeien. Via Walkers eigen label Husky Pants is er een gelimiteerde vinyluitgave verkrijgbaar.

Le Guess Who? zet sterk in op exclusieve optredens, al dan niet op bijzondere locaties, wat al meerdere keren in livealbums resulteerde, bijvoorbeeld van Mount Eerie en Beverly Glenn-Copeland. Het festival verzamelt die opnames hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Foo Fighters delen discoplaat met Bee Gees-covers
luisteren

Foo Fighters delen discoplaat met Bee Gees-covers

De Foo Fighters hebben het debuut van de Dee Gees gedeeld. Op het album 'Hail Satin' spelen Dave Grohl en ...
Eric Clapton: 'Vaccinatiebewijs is discriminatie'
nieuws

Eric Clapton: ‘Vaccinatiebewijs is discriminatie’

Eric Clapton weigert optredens in zalen waar alleen bezoekers met een vaccinatiebewijs binnen mogen. Hij noemt de maatregelen discriminerend ...
Pukkelpop 2021 gaat toch niet door: 'Onmogelijk'
nieuws

Pukkelpop 2021 gaat toch niet door: ‘Onmogelijk’

Pukkelpop 2021 gaat niet door. De organisatie ziet geen mogelijkheid om het festival te organiseren met de huidige coronaregels in ...

Ryley Walker brengt livealbum Le Guess Who? uit (luisteren) | OOR