nieuws

Sharon van Etten kondigt nieuw album aan

De Amerikaanse singer-songwriter Sharon van Etten heeft haar vijfde plaat aangekondigd. Remind Me Tomorrow verschijnt op 18 januari 2019. De eerste single Comeback Kid is nu te beluisteren.

Van Etten schreef het nieuwe materiaal te midden van een hectische periode. Ondertussen maakte ze haar acteerdebuut in de Netflix-serie The OA, studeerde ze psychologie en werkte ze aan de soundtrack voor de film Strange Weather. Het grootste deel van Remind Me Tomorrow schreef ze toen ze zwanger was.

De nieuwe plaat is geproduceerd door John Cogleton (Cloud Nothings, St. Vincent). Verder kreeg ze hulp van onder anderen Jamie Stewart (Xiu Xiu), Zachary Dawes (The Last Shadow Puppets), Joey Waronker (R.E.M., Atoms For Peace) en Stella Mozgawa (Warpaint).

De releasedatum maakte Van Etten al eerder bekend via haar merchandise. Op haar website was een t-shirt te koop met de tekst ‘When is Sharon Van Etten’s Next Album?’ erop bedrukt. Kopers vonden de getallen 01182019 op de rugzijde van het shirt.

In 2015 bracht ze nog een EP uit, maar de laatste langspeler Are We There stamt uit 2014. Onze recensie van die plaat lees je hier.

Foto: Dusdin Condren

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...
Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole
Down The Rabbit Hole
wilco

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole

Waar is het feestje? Niet hier! Niet bij Wilco. Voor aanvang van het grootse en gretig gewilde nachtprogramma, doet Wilco ...

Sharon van Etten kondigt nieuw album aan (nieuws) | OOR