nieuws

Simple Minds in Paradiso met de eerste vijf albums

Jim Kerr is met zijn Simple Minds de eerste vijf albums aan het repeteren. Tijdens de aanstaande Europese tour speelt de band alleen nummers uit de beginjaren. Vandaag werd ook bekend dat de Schotse newwaveband 18 februari volgend jaar in Paradiso speelt.

Tussen 1979 en 1984 bracht de groep de volgende albums uit: Life In A Day, Real To Real Cacophony, Empires And Dance, Sons And Fascination/Sister Feelings Call en New Gold Dream. Een jaar later brak de groep wereldwijd door met het album Once Upon A Time. De ware fans die vinden dat het beste werk vóór de commerciële doorbraak werd gemaakt, worden met de komende tour verwend.

Voorman Jim Kerr zegt het volgende over de tour: ‘We gaan de set spelen waar veel grote fans al jaren om smeken. Dit is een eenmalige kans om het allemaal mee te maken.’ In februari trekt hij met zijn groep door Europa. Helemaal nostalgisch zal het niet worden, aangezien de zanger en gitarist Charlie Burchill de enige originele leden zijn in de huidige formatie. Tijdens de laatste bezoeken van Simple Minds de afgelopen jaren werd het publiek getrakteerd op een Greatest Hits-show.

Kaarten voor het concert in Paradiso gaan vanaf vrijdag 25 november in de verkoop voor 40 euro.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...
Op ontdekkingsreis naar Pohoda
concert

Op ontdekkingsreis naar Pohoda

Een flink eind voorbij Bratislava in Slowakije, op een oud vliegveld bij de stokoude provincieplaats Trenčín, vindt ingeklemd tussen de ...

Simple Minds in Paradiso met de eerste vijf albums (nieuws) | OOR