nieuws
Rock

Slash ontvangt Sena European Guitar Award

Slash heeft gisteravond de Sena European Guitar Award in ontvangst genomen. Golden Earring-gitarist en oud-winnaar George Kooymans reikte de prijs persoonlijk aan Slash uit in de Amsterdamse Club Ziggo.

De hoofdgast hield een kort dankwoord en signeerde een metershoge muurtekening bij de ingang van de club, maar raakte tijdens zijn bliksembezoek geen gitaar aan. Hij kon nog net op tijd uit de coulissen worden teruggehaald om vanuit het midden van de zaal de speciaal opgenomen videoboodschappen van Steve Lukather en Brian May te aanschouwen – zijn twee internationale voorgangers wat betreft het toekennen van deze muziekprijs.

Het vaderlandse rockcontingent was sterker vertegenwoordigd: onder andere DeWolff, Danny Vera, Anneke van Giersbergen, Stevie Ann speelden korte sets van één of meer nummers, evenals oud-winnaars Adrian Vandenberg (met zijn Moonkings), Dany Lademacher en Jan Akkerman. Klik hier voor OOR’s verslag van het concert van Slash in de HMH, een dag eerder.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam kondigt nieuw album 'Gigaton' aan
nieuws

Pearl Jam kondigt nieuw album ‘Gigaton’ aan

Pearl Jam heeft een nieuw album aangekondigd: Gigaton. De (heel) langverwachte opvolger van Lightning Bolt (2013) komt 27 maart uit, ...
Kurt Vile komt solo naar Muziekgieterij en Tivolivredenburg
nieuws

Kurt Vile komt solo naar Muziekgieterij en Tivolivredenburg

Kurt Vile zal tijdens zijn Europese tour stops maken in Maastricht en Utrecht. Op 7 juni staat Vile in de ...
Eminem brengt vanuit het niets nieuw album uit
nieuws

Eminem brengt vanuit het niets nieuw album uit

Geen aankondiging, geen teasers vooraf: Eminem heeft Music To Be Murdered By vanuit het niets uitgebracht. Het is de opvolger van Kamikaze ...

Slash ontvangt Sena European Guitar Award (nieuws) | OOR