nieuws
Rock

Slash ontvangt Sena European Guitar Award

Slash heeft gisteravond de Sena European Guitar Award in ontvangst genomen. Golden Earring-gitarist en oud-winnaar George Kooymans reikte de prijs persoonlijk aan Slash uit in de Amsterdamse Club Ziggo.

De hoofdgast hield een kort dankwoord en signeerde een metershoge muurtekening bij de ingang van de club, maar raakte tijdens zijn bliksembezoek geen gitaar aan. Hij kon nog net op tijd uit de coulissen worden teruggehaald om vanuit het midden van de zaal de speciaal opgenomen videoboodschappen van Steve Lukather en Brian May te aanschouwen – zijn twee internationale voorgangers wat betreft het toekennen van deze muziekprijs.

Het vaderlandse rockcontingent was sterker vertegenwoordigd: onder andere DeWolff, Danny Vera, Anneke van Giersbergen, Stevie Ann speelden korte sets van één of meer nummers, evenals oud-winnaars Adrian Vandenberg (met zijn Moonkings), Dany Lademacher en Jan Akkerman. Klik hier voor OOR’s verslag van het concert van Slash in de HMH, een dag eerder.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit ...
Alle concerten en festivals tot 1 juni afgelast
coronavirus

Alle concerten en festivals tot 1 juni afgelast

De popzalen in Nederland en België zijn tot 1 juni dicht vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ondertussen leven de ...
OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!
het poparchief

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!

We gaan iets leuks doen. Nu heel het land toch zo'n beetje in lockdown zit, unlocken wij het OOR-archief. Of minder ...

Slash ontvangt Sena European Guitar Award (nieuws) | OOR