nieuws
Metal

Slayer duikt studio in

Slayer heeft via Facebook zijn elfde album aangekondigd. Via deze update mag het duidelijk wezen dat de Amerikaanse thrashmetalband aan nieuwe nummers aan het werken is.

Op de foto zien we het achterhoofd van gitarist Kerry King, die zich duidelijk in een opnamestudio bevindt. Ook werd aan de update de hashtag #SlayerAlbum15 toegevoegd. Alles wijst er dus op dat we een album van Slayer kunnen verwachten in 2015. Een titel is nog onbekend.

Slayers laatste album World Painted Blood dateert van 2009. Sindsdien is er veel gebeurd met de band. Vorig jaar overleed immers tweede gitarist Jeff Hanneman aan leverfalen. Drummer Dave Lombardo verliet Slayer omwille van een financieel akkefietje.

Ter vervanging zijn gitarist Gary Holt (ex-Exodus) en drummer Paul Bostaph (die al eerder in Slayer speelde) aangetrokken. Ze hebben na een paar concerten met Slayer hun nieuwe groove gevonden en zitten nu dus in de studio voor de elfde langspeler van de band.

Foto: Tim Tronckoe

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!
het poparchief

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!

We gaan iets leuks doen. Nu heel het land toch zo'n beetje in lockdown zit, unlocken wij het OOR-archief. Of minder ...
Blauwe Vear
album
Jack Poels

Blauwe Vear

‘Een Americana-album uit America’, zo noemt de trotse labeleigenaar het. Een ex-Limburger die het ook was opgevallen dat zanger-liedjesschrijver Jack ...
Gigaton
album
Pearl Jam

Gigaton

Bijna zeven jaar hebben we erop moeten wachten: een nieuw Pearl Jam-album. OOR’s meest gestaalde Pearl Jam-watcher recenseert 'Gigaton', track ...

Slayer duikt studio in (nieuws) | OOR