nieuws
Hiphop

Snoop Dogg in de clinch met clown Ronald Klump

Snoop Dogg heeft een eigen versie gemaakt van BADBADNOTGOOD’s instrumentale nummer Lavender. Bij zijn versie van de track bracht de rapper ook een videoclip uit en onthulde hij dat er dit jaar nog een nieuw album verschijnt. Bekijk de video hieronder.

De clip is geregisseerd door de Amerikaanse YouTuber Jesse Wellens, die tijdens een blowsessie met Snoop Dogg op het idee van de video kwam. De clip werpt een satirische blik op de huidige stand van zaken in de wereld, inclusief een clown-versie van de Amerikaanse president Donald Trump: ‘Ronald Klump’. ‘Het is belachelijk wat er in de wereld gebeurt, daarom beelden we dat in de video uit met clowns. Het is gewoon een grote poppenkast’, vertelt Wellens tegen het Amerikaanse Billboard.

In de video richt Snoop Dogg een nepwapen naar de clown-versie van Donald Trump. ‘Ik wilde geen controversieel nummer maken, maar het moest wel echt zijn. De hele wereld doet maar wat en Wellens concept verbeeldt dat perfect. Kijk om je heen sommige motherfuckers zijn echt een stelletje clowns’, zegt de Snoop Dogg.

Lavender is de eerste single van het nieuwe album van Snoop Dogg dat volgens de rapper zelf ‘waarschijnlijk in mei’ verschijnt. De nieuwe plaat heet Never Left en is de opvolger van Coolaid dat in 2016 verscheen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)
5 jaar geleden
SOUNDGARDEN

In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)

De stem van Chris Cornell bewijst in de filmpjes nog steeds waarom hij tot de beste rockzangers van onze moderne ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...

Snoop Dogg in de clinch met clown Ronald Klump (nieuws) | OOR