nieuws

Son Lux kondigt album aan, deelt nieuwe track

Son Lux heeft een nieuwe track gedeeld: Dream State. Het is de eerste single in de aanloop naar het nieuwe album Brighter Wounds, dat in februari zal verschijnen.

Brighter Wounds is de opvolger van Bones, dat in 2015 werd uitgebracht. Op die laatste plaat werkte Ryan Lott nog alleen. Maar voor de Bones-tour nam hij gitarist Rafiq Bhatia en drummer Ian Chang mee. Een logische stap. Lott werkte eerder al samen met Lorde en Boots en was, samen met Sufjan Stevens en rapper Serengeti, Sisyphus.

Dream State is aangrijpend vanaf het eerste moment. Die schreeuw, die de synthesizers doet verbleken, is een paniekerige schreeuw, en Brighter Wounds, in zijn geheel, een schreeuw om aandacht. Het album kwam tot stand na enkele grote gebeurtenissen in het leven van Lott: zijn zoon werd geboren, zijn beste vriend overleed aan kanker en dan hebben we president Trump nog. Het belooft een bewogen plaat te worden.

Op 22 februari staat Son Lux in De Melkweg, Amsterdam. De kaartverkoop start hier, a.s. vrijdag.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Roskilde: Eminem breekt alles records
concert
Eminem

Roskilde: Eminem breekt alles records

Het festivalgeweld is in alle hevigheid dwars door Europa losgebarsten, en OOR’s Tom Engelshoven komt er natuurlijk niet onderuit om ...
Our Country - Americana Act II
album
Ray Davies

Our Country – Americana Act II

The Kinks komen binnenkort weer bij elkaar, wat ongetwijfeld flink de aandacht zal trekken. Maar eerst heeft Sir Ray Davies ...
Rapgod Eminem kan rockgoden aan
concert
Eminem

Rapgod Eminem kan rockgoden aan

Zo groot is hiphop dus geworden. Al jaren dominant in de hitlijsten en nu klaar voor massale concerten. Jay Z ...

Son Lux kondigt album aan, deelt nieuwe track (nieuws) | OOR