nieuws

Souldiva Betty Wright (66) overleden

Soul- en R&B-zangeres Betty Wright is op 66-jarige leeftijd overleden. Dat maakt haar familie bekend. Betty is bij ons vooral bekend om de jaren zeventig soulkraker Clean Up Woman en haar live-uitvoering van Tonight Is The Night, maar in de Verenigde Staten is Betty’s hitreeks vele malen langer.

Veterane Betty Wright heeft zo’n vijftig jaar op het podium gestaan en was een groot voorbeeld voor bijvoorbeeld Gloria Estefan en Joss Stone, bij wiens debuutalbum The Soul Sessions (2003) ze nauw betrokken was. In 2011 maakte ze sinds tien jaar weer een nieuw album, het stevig groovende The Movie, samen met The Roots.

Gesampled door Beyoncé, Khaled en Chance The Rapper bleef de queen of the Miami sound (soul met veel Caribische funk erin) eeuwig actueel. Vorig jaar juli gaf ze nog dampende soulshows in Paradiso en 013. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Paradiso schrapt 60 banen: 'Het hek is van de dam'
muziek in coronatijd

Paradiso schrapt 60 banen: ‘Het hek is van de dam’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist en mede-thuisblijver Hooijer de ontwikkelingen in ...
Onze favoriete albums van de eerste helft 2020
special

Onze favoriete albums van de eerste helft 2020

2020 maakt er een modderboel van, maar hey, we zijn op de helft: 1 juli. Tijd voor ons traditionele ‘tussenstandje’ dus: de ...

Souldiva Betty Wright (66) overleden (nieuws) | OOR