beluister

Soulwax remixt 'A Hero's Death' van Fontaines D.C.

Life ain’t always empty! De sterke titeltrack op het laatste album van Fontaines D.C., A Hero’s Death, is nu geremixt door Soulwax. Een grote eer, gezien de reputatie van gebroeders Dewaele op dit gebied.

‘Het deel van de hersenen dat oplicht als je een geweldig nummer hoort voor een remix werkt niet altijd, maar was volledig functioneel toen we dit nummer hoorden’, schrijft Soulwax in een verklaring.

De remix wordt, naast de digitale release, op 12 februari uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 1000 lp’s. Check hier alle links. Soulwax bracht onlangs ook de invloedrijke remixplaat Nite Versions opnieuw uit op vinyl.

A Hero’s Death kwam vorig jaar uit en belandde op nr. 5 in OOR’s Eindlijst 2020. Onze recensent noemde de titeltrack ‘een Fontaines-klassieker in de dop.

In 1999 volgde OOR’s Erik van den Berg de broertjes Dewaele van Soulwax tijdens een dagje onvervalst ‘crate digging’ in Los Angeles. Op reportage met twee vinylfreaks. Lees hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Altin Gün: Turks erfgoed voor een nieuwe generatie
interview

Altin Gün: Turks erfgoed voor een nieuwe generatie

Op hun nieuwe plaat Yol slaat het Amsterdams-Turkse collectief onmiskenbaar nieuwe paden in. In gesprek met de kopstukken van een ...
Recensie: 'Carnage' haalt het beste in Cave naar boven
track by track

Recensie: ‘Carnage’ haalt het beste in Cave naar boven

Carnage (Bloedbad) borduurt in zekere zin verder op het muzikale procedé achter Ghosteen. Tegelijkertijd zijn de nummers veel rustelozer ...
Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!
abo-actie

Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!

Neem nu een abonnement op OOR.NL Premium en krijg de eerste maand gratis! Daarna betaal je €2,95 per maand (maandelijks ...

Soulwax remixt 'A Hero's Death' van Fontaines D.C. (beluister) | OOR