nieuws

Soulwax begint audiovisueel radiostation

Terwijl het radio-aanbod in Nederland nog verder gaat vervlakken met het wegvallen van haar laatste alternatieve hoop Kink FM, lanceren de Belgen van Soulwax maandag 4 juli hun eigen radiostation op internet en als app.

Radio Soulwax bestaat uit 24 mixes van een uur, bestaande uit materiaal uit de eigen collectie van Soulwax. De sessie gaan in zes stukken via de app en Itunes vrijgegeven worden, allemaal gratis.

Daarbij heeft de groep in samenwerking met artdirector Fergus Purcell de muziek voorzien van visuals. De groep heeft de afgelopen tweeëneenhalf jaar gewerkt aan de mixes en visuals. Soulwax heeft al een tijdje geen album meer uitgebracht, de laatste, Part Of The Weekend Never Dies, kwam uit in 2008. Wel brengt de groep regelmatig remixes uit, de afgelopen jaren onder andere van LCD Soundsystem, MGMT en Dizzee Rascal.

Een voorproefje van Soulwax Radio van een uur is al te beluisteren en te zien via de website www.radiosoulwax.com

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden
concert

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden

Zijn glimlach aan het eind van de avond had niet breder kunnen zijn. Het was er een van grote tevredenheid ...
The Tallest Man On Earth
Club OOR
The Tallest Man On Earth

The Tallest Man On Earth

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, recensies, columns en agenda­tips van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees. ABONNEE EN WIL ...
Charli
album
Charli XCX

Charli

Dat het bedenken van catchy popnummertjes zo makkelijk nog niet is, blijkt maar weer eens op Charli, het nieuwe album ...

Soulwax begint audiovisueel radiostation (nieuws) | OOR