nieuws

Speciale David Bowie-releases op Record Store Day

Op Record Store Day – zaterdag 21 april – verschijnen drie speciale en natuurlijk gelimiteerde Bowie-items op vinyl: Welcome To The Blackout (Live London 1978), Let’s Dance (full-length demo) en het zeldzame US-only promo album Bowie Now.

Welcome To The Blackout is een niet eerder uitgebrachte 3LP set, opgenomen tijdens de ISOLAR II tour op Earls Court in Londen door Tony Visconti. Bowie en David Richards produceerden en mixten het album in de Mountain Studios in Montreux, Zwitserland in ‘79. De nieuw ontworpen driedelige hoes is voorzien van beelden van fotografen Sukita en Chris Walter.

De full-length demo van Let’s Dance komt voor het eerst uit in de vorm van deze 12-inch single. Eerder dit jaar werd Let’s Dance als aangepaste digitale versie uitgebracht ter ere van Bowie’s verjaardag. Na de aangepaste versie produceerde Nile Rodgers ook de full-length demo. Naast de demo bevat deze release de live versie van Let’s Dance, opgenomen in Pacific National Exhibition Coliseum in Vancouver in ‘83. De live opname is te zien in de Serious Moonlight concert-film en was voorheen beschikbaar op de AA kant van de (inmiddels zeer zeldzame) Australische ‘David Bowie Is’ gele 7-inch vinylsingle.

Bowie Now is de eerste commerciële uitgave van de zeldzame US-only LP uit 1977 op wit vinyl. Bowie Now was eerder enkel beschikbaar als promotionele LP. De nummers op het album zijn afkomstig van Low en Heroes. Alle audio komt van de A New Career In A New Town-box set en is geremasterd door Tony Visconti. Deze release bevat ook een nieuw ontworpen binnenhoes met foto’s die in 1977 in Berlijn zijn gemaakt.

De albums zijn op Record Store Day beschikbaar bij je lokale platenzaak!

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Roskilde: Eminem breekt alles records
concert
Eminem

Roskilde: Eminem breekt alles records

Het festivalgeweld is in alle hevigheid dwars door Europa losgebarsten, en OOR’s Tom Engelshoven komt er natuurlijk niet onderuit om ...
Our Country - Americana Act II
album
Ray Davies

Our Country – Americana Act II

The Kinks komen binnenkort weer bij elkaar, wat ongetwijfeld flink de aandacht zal trekken. Maar eerst heeft Sir Ray Davies ...
Rapgod Eminem kan rockgoden aan
concert
Eminem

Rapgod Eminem kan rockgoden aan

Zo groot is hiphop dus geworden. Al jaren dominant in de hitlijsten en nu klaar voor massale concerten. Jay Z ...

Speciale David Bowie-releases op Record Store Day (nieuws) | OOR