nieuws

Speciale David Bowie-releases op Record Store Day

Op Record Store Day – zaterdag 21 april – verschijnen drie speciale en natuurlijk gelimiteerde Bowie-items op vinyl: Welcome To The Blackout (Live London 1978), Let’s Dance (full-length demo) en het zeldzame US-only promo album Bowie Now.

Welcome To The Blackout is een niet eerder uitgebrachte 3LP set, opgenomen tijdens de ISOLAR II tour op Earls Court in Londen door Tony Visconti. Bowie en David Richards produceerden en mixten het album in de Mountain Studios in Montreux, Zwitserland in ‘79. De nieuw ontworpen driedelige hoes is voorzien van beelden van fotografen Sukita en Chris Walter.

De full-length demo van Let’s Dance komt voor het eerst uit in de vorm van deze 12-inch single. Eerder dit jaar werd Let’s Dance als aangepaste digitale versie uitgebracht ter ere van Bowie’s verjaardag. Na de aangepaste versie produceerde Nile Rodgers ook de full-length demo. Naast de demo bevat deze release de live versie van Let’s Dance, opgenomen in Pacific National Exhibition Coliseum in Vancouver in ‘83. De live opname is te zien in de Serious Moonlight concert-film en was voorheen beschikbaar op de AA kant van de (inmiddels zeer zeldzame) Australische ‘David Bowie Is’ gele 7-inch vinylsingle.

Bowie Now is de eerste commerciële uitgave van de zeldzame US-only LP uit 1977 op wit vinyl. Bowie Now was eerder enkel beschikbaar als promotionele LP. De nummers op het album zijn afkomstig van Low en Heroes. Alle audio komt van de A New Career In A New Town-box set en is geremasterd door Tony Visconti. Deze release bevat ook een nieuw ontworpen binnenhoes met foto’s die in 1977 in Berlijn zijn gemaakt.

De albums zijn op Record Store Day beschikbaar bij je lokale platenzaak!

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
OOR Tipt: Left Of The Dial
achtergrond
SONS

OOR Tipt: Left Of The Dial

Left Of The Dial is de laatste aanwinst binnen de Nederlandse verzameling van showcasefestivals. Het Rotterdamse evenement biedt een spannende ...

Speciale David Bowie-releases op Record Store Day (nieuws) | OOR