nieuws

Stream het nieuwe album van Textures

Morgen komt het nieuwe album van Textures uit. Dualism is het vierde studioalbum van de grootste metalband van Nederland. Het is de eerste keer dat zanger Daniel de Jongh de zangpartijen voor zijn rekening neemt. Het album is nu al vast te beluisteren via Guitar World.

Vorig jaar nam De Jongh de microfoon over van Erik Kalsbeek, die uit de band stapte om zich meer op zijn baan en familie te kunnen richten. Kalsbeek was al de derde zanger van de band die in 1999 opgericht werd in het Brabantse Etten-Leur. Ondanks het komen en gaan van frontmannen heeft de band veel succes gehad in het vorig decennium. Het debuutalbum Polars uit 2003 werd wereldwijd bejubeld.

Op het nieuwe album kruipt Textures nog maar naar het geluid van bands als Faith No More. De eerste albums werden juist de hemel in geschreven vanwege de complexe mathmetal. ‘Polyrhytmic metal madness’, noemde de band het zelf. Dualism is vanaf 23 september ook verkrijgbaar de winkel.

Foto: IamKat

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Robbie Williams gaat volle kracht achteruit in Ziggo Dome
concert

Robbie Williams gaat volle kracht achteruit in Ziggo Dome

Met een uitgebreide tournee viert de grootste Europese popster van de Nineties en de vroege jaren Nul zijn 25-jarig jubileum: ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met John Cale, The Murder Capital, New Order, Prins S. En De Geit, DeWolff, Bob Dylan, Amber ...

Stream het nieuwe album van Textures (nieuws) | OOR