luisteren

Stromae terug met eerste single in jaren: 'Santé'

Naast Adele maakt ook Stromae zijn comeback. Op vrijdagochtend bracht de Belgische superster onaangekondigd zijn nieuwe single Santé uit. Eerder in de week kondigde hij al wel zijn terugkeer naar het podium aan.

Santé is de eerste nieuwe muziek van Stromae sinds zijn bijdrage aan Arabesque, het hoogtepunt van de laatste Coldplay, Everyday Life (2019). De afgelopen jaren liet hij de muziek links liggen en werkte hij met zijn vrouw aan het modelabel Moseart.

Stromae werd een kleine tien jaar geleden in korte tijd heel groot dankzij hits als Alors On Danse en Papaoutai. Zijn zegetocht op Nederlandse bodem begon in 2013 in de Melkweg, een jaar later gaf hij twee indrukwekkende shows in Ziggo Dome.

Met drie bevestigingen voor festivals staat ook zijn podiumcomeback op de agenda, met allereerst een show op Werchter Boutique (19 juni). Over Nederlandse speeldata is nog niets bekend.

De nieuwe OOR is uit!

Bestel ‘m hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021
eindlijst 2021

OOR’s Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021

'Sometimes I Might Be Introvert' van Little Simz is door de Nederlandse muziekcritici uitgeroepen tot het beste album van 2021 ...
De speciale kerst-<span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR shop

De speciale kerst-OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Met Barry Hay (door Bart Chabot en Anton Corbijn), Warren Ellis, Froukje, Rico, Bill Callahan & Bonnie ‘Prince’ Billy, Neil ...
Yous & Yay over OOR's Eindlijst: 'Nee, dit is geen beste plaat'
interview

Yous & Yay over OOR’s Eindlijst: ‘Nee, dit is geen beste plaat’

‘Wat doe je op een dag?’ Het is de inmiddels beruchte openingsvraag waarmee Yous en Yay, ofwel Sef en Faberyayo, ...

Stromae terug met eerste single in jaren: 'Santé' (luisteren) | OOR