nieuws
Indie

Suede werkt aan nieuwe plaat

Suede werkt aan een nieuw album. Dit laat frontman Brett Anderson weten tijdens de lancering van het Teenage Cancer Trust, een serie concerten die The Who-zanger Roger Daltry jaarlijks organiseert.

In maart vorig jaar bracht de Britpopband nog Bloodsports uit. ‘Ik ben erg trots op Bloodsports. Het beste eraan is dat we hebben laten zien dat we nog steeds nieuwe en relevante muziek kunnen schrijven’, aldus Anderson in gesprek met NME. Hoogstwaarschijnlijk zullen fans wel even moeten wachten op het nieuwe werk. ‘We zijn nu pas aan het schrijven, dus realistisch gezien wordt het volgend jaar’. In 2010 maakte de groep na een pauze van zeven jaar haar comeback. Het optreden stond toentertijd in het teken van het twintigjarig jubileum van de plaat Dog Man Star en maakte deel uit van hetzelfde evenement.

Naast Suede verlenen ook The Cure, Ed Sheeran, Paolo Nutini en OneRepublic hun medewerking aan de inzamelingsactie. In maart zullen zij hun opwachting maken in de Londense Royal Albert Hall.

Foto: Roger Sargent

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Get Lucky': hoe de robots menselijke trekjes kregen
achtergrond

‘Get Lucky’: hoe de robots menselijke trekjes kregen

Dat Daft Punk nog eens dé hit van het nieuwe millennium zou maken, stond al in de sterren geschreven. En ...
Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!
abo-actie

Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!

Neem nu een abonnement op OOR.NL Premium en krijg de eerste maand gratis! Daarna betaal je €2,95 per maand (maandelijks ...

Suede werkt aan nieuwe plaat (nieuws) | OOR