nieuws
Indie

Suede werkt aan nieuwe plaat

Suede werkt aan een nieuw album. Dit laat frontman Brett Anderson weten tijdens de lancering van het Teenage Cancer Trust, een serie concerten die The Who-zanger Roger Daltry jaarlijks organiseert.

In maart vorig jaar bracht de Britpopband nog Bloodsports uit. ‘Ik ben erg trots op Bloodsports. Het beste eraan is dat we hebben laten zien dat we nog steeds nieuwe en relevante muziek kunnen schrijven’, aldus Anderson in gesprek met NME. Hoogstwaarschijnlijk zullen fans wel even moeten wachten op het nieuwe werk. ‘We zijn nu pas aan het schrijven, dus realistisch gezien wordt het volgend jaar’. In 2010 maakte de groep na een pauze van zeven jaar haar comeback. Het optreden stond toentertijd in het teken van het twintigjarig jubileum van de plaat Dog Man Star en maakte deel uit van hetzelfde evenement.

Naast Suede verlenen ook The Cure, Ed Sheeran, Paolo Nutini en OneRepublic hun medewerking aan de inzamelingsactie. In maart zullen zij hun opwachting maken in de Londense Royal Albert Hall.

Foto: Roger Sargent

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Charli
album
Charli XCX

Charli

Dat het bedenken van catchy popnummertjes zo makkelijk nog niet is, blijkt maar weer eens op Charli, het nieuwe album ...
Ilse DeLange: een Hollandse droom in de Amerikaanse realiteit
interview

Ilse DeLange: een Hollandse droom in de Amerikaanse realiteit

Spelen in Nashville kent vele gradaties en Ilse DeLange weet er alles van. Op het gebied van pop en country ...
Orbis Quadrantis
album
Monomyth

Orbis Quadrantis

Het melkwegstelsel werd verruild voor woelige baren. Na het afsluiten van de spacerocktrilogie met verkenningen in de ruimte is de ...

Suede werkt aan nieuwe plaat (nieuws) | OOR