nieuws

Supergrass kondigt reünie aan en speelt in Paradiso

Supergrass are back. Twaalf jaar na hun laatste show in Paradiso – en ruim een kwart eeuw na megahit Alright – spelen de Britten weer in Nederland. Op 7 februari in dezelfde Amsterdamse popzaal. Daarnaast komt er een verzamelaar uit getiteld The Strange Ones 1994-2008 – The Best Of.

Vorige week speelde de band al een verrassingsoptreden op Pilton Party, een zusterfestival van Glastonbury. Het eerste teken van leven sinds de breakup in 2010, die volgens de band te wijten was aan de geijkte muzikale meningsverschillen. De afgelopen tien jaar liet voorman Gaz Coombes regelmatig van zich horen met een reeks (niet altijd even geslaagde) solo-albums.

Supergrass bracht in de vijftien jaar van zijn bestaan zes studioalbums uit, die nu opnieuw worden uitgebracht in een luxe editie van de aangekondigde verzamelaar. Op de verzamelaar komen we niet geheel verrassend britpopkrakers als Moving, Pumpin On Your Stereo, Caught By the Fuzz, Richard III en Alright tegen.

De kaartverkoop voor Paradiso begint vrijdag om 10.00 uur. Supergrass speelt 5 februari ook in de Ancienne Belgique. Daarnaast zijn er onbevestigde berichten dat de band op Glastonbury 2020 speelt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden
concert

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden

Zijn glimlach aan het eind van de avond had niet breder kunnen zijn. Het was er een van grote tevredenheid ...
The Tallest Man On Earth
Club OOR
The Tallest Man On Earth

The Tallest Man On Earth

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, recensies, columns en agenda­tips van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees. ABONNEE EN WIL ...
Charli
album
Charli XCX

Charli

Dat het bedenken van catchy popnummertjes zo makkelijk nog niet is, blijkt maar weer eens op Charli, het nieuwe album ...

Supergrass kondigt reünie aan en speelt in Paradiso (nieuws) | OOR