nieuws
Rock

Swans kondigt nieuw livealbum aan

Swans komt met een nieuw livealbum. De plaat heet The Gate en de opbrengsten hiervan zullen worden ingezet om de laatste plaat van de huidige Swans-bezetting van de grond te krijgen.

Dit heeft Michael Gira in een bericht op Facebook laten weten. Hij en zijn collega’s zijn net thuis van een veertien maanden tellende tour en de frontman bespreekt in het bericht de toekomstplannen. ‘We gaan aan de slag met een nieuw Swans-album. Dit zal het laatste album (en de daaropvolgende tour) zijn voor deze versie van Swans. Ik weet nog niet wat we daarna gaan doen, maar misschien is dat juist goed. We gaan een livealbum/fundraiser (genaamd The Gate) maken om het nodige – ietwat ontmoedigende – kapitaal voor het studioalbum bij elkaar te krijgen dat ongetwijfeld een onverzadigbaar beest zal worden’.

Swans laatste studioalbum To Be Kind belande op de vierde positie van OOR’s eindejaarslijst van 2014. Dat album werd trouwens gefinancierd met de inkomsten van het livealbum Not Here / Not Now (2013).

Foto: Remco Brinkhuis

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De totale overgave van Bono: een duik in zijn autobiografie
achtergrond

De totale overgave van Bono: een duik in zijn autobiografie

62 is nog jong, in de huidige rock & roll-wereld. Toch heeft Bono z’n memoires al voor de eeuwigheid vastgelegd ...
Christine McVie (79) van Fleetwood Mac overleden
nieuws
fleetwood mac

Christine McVie (79) van Fleetwood Mac overleden

Christine McVie van Fleetwood Mac is op 79-jarige leeftijd overleden. De zangeres en toetseniste sloot zich in 1970 aan bij ...
Stromae en Paolo Nutini op Down The Rabbit Hole 2023
nieuws

Stromae en Paolo Nutini op Down The Rabbit Hole 2023

Ook IDLES, Slowthai, Froukje, Phoenix, Romy, Sleaford Mods, Weval, Working Men's Club en The Whitest Boy Alive komen naar de ...

Swans kondigt nieuw livealbum aan (nieuws) | OOR