nieuws

Tame Impala komt met Currents Collectors Edition

Het succesalbum Currents van de psychedelische-rockband Tame Impala verschijnt in een luxe heruitgave: Currents Collectors Edition, zoals frontman Kevin Parker het zelf noemt. De boxset zal verschijnen op 17 november.

De boxset bevat, natuurlijk, het originele album, geperst op rood-gemarmerd vinyl. Ook kun je een hoop bonusmateriaal verwachten: een 12-inch met twee remixes, een 7-inch en een flexidisc met drie b-sides. Daarnaast zit er een poster bij, gaat het hele zooitje gekleed in alternatieve artwork en kun je bladeren in het bijgeleverde magazine, waarin “afbeeldingen en krabbels staan die je een ‘openhartige kijk geven in het maakproces’ van Currents, aldus Kevin Parker.

Currents veranderde niet alleen onze levens. Ook dat van Kevin Parker werd flink op zijn kop gezet. De twee albums voor Currents Lonerism en InnerSpeaker – stonden vol met gitaarmuziek (flink aangetast door gitaareffecten, maar het was gitaarmuziek). Currents legde het zwaartepunt op de synthesizer. Deze inslag zorgde voor extreme populariteit van de Aussies en bracht Parker in samenwerking met figuren als Mark Ronson en Lady Gaga. ‘Het is best grappig, maar ik wist dat dit album deuren voor me zou openen door de manier waarop ik songs schreef, de manier waarop ik het produceerde. Ik voelde soort van aan dat dit niet zomaar een album was die zou komen en gaan. Ik had het gevoel dat het me op andere plekken zou brengen.’

Het bracht Parker en consorten vorig jaar in (toen nog) de HMH als onderdeel van de Currents-tour. Hoe dat was lees je hier!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers
special
jimi hendrix

Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers

Jimi Hendrix schuift in 1969 aan bij de Dick Cavett Show in een blauwe kimono. Het kledingstuk lijkt op een ...
'Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk'
muziek in coronatijd

‘Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Tame Impala komt met Currents Collectors Edition (nieuws) | OOR