nieuws

Tame Impala komt met Currents Collectors Edition

Het succesalbum Currents van de psychedelische-rockband Tame Impala verschijnt in een luxe heruitgave: Currents Collectors Edition, zoals frontman Kevin Parker het zelf noemt. De boxset zal verschijnen op 17 november.

De boxset bevat, natuurlijk, het originele album, geperst op rood-gemarmerd vinyl. Ook kun je een hoop bonusmateriaal verwachten: een 12-inch met twee remixes, een 7-inch en een flexidisc met drie b-sides. Daarnaast zit er een poster bij, gaat het hele zooitje gekleed in alternatieve artwork en kun je bladeren in het bijgeleverde magazine, waarin “afbeeldingen en krabbels staan die je een ‘openhartige kijk geven in het maakproces’ van Currents, aldus Kevin Parker.

Currents veranderde niet alleen onze levens. Ook dat van Kevin Parker werd flink op zijn kop gezet. De twee albums voor Currents Lonerism en InnerSpeaker – stonden vol met gitaarmuziek (flink aangetast door gitaareffecten, maar het was gitaarmuziek). Currents legde het zwaartepunt op de synthesizer. Deze inslag zorgde voor extreme populariteit van de Aussies en bracht Parker in samenwerking met figuren als Mark Ronson en Lady Gaga. ‘Het is best grappig, maar ik wist dat dit album deuren voor me zou openen door de manier waarop ik songs schreef, de manier waarop ik het produceerde. Ik voelde soort van aan dat dit niet zomaar een album was die zou komen en gaan. Ik had het gevoel dat het me op andere plekken zou brengen.’

Het bracht Parker en consorten vorig jaar in (toen nog) de HMH als onderdeel van de Currents-tour. Hoe dat was lees je hier!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen
abo-actie

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...

Tame Impala komt met Currents Collectors Edition (nieuws) | OOR