nieuws

Taylor Hawkins ging 'gebukt onder tournee' (update)

Taylor Hawkins gaf voor zijn dood aan dat hij moeite had met het overvolle tourschema van Foo Fighters. Dat zegt Pearl Jam-drummer Matt Cameron in een nieuw artikel van Rolling Stone. Pogingen om hierover afspraken te maken met de rest van de band liepen uit op niets.

Update: In nieuwe verklaringen bieden zowel Matt Cameron als Chad Smith hun excuses aan voor hun uitspraken in het Rolling Stone-interview. ‘Mijn uitspraken zijn uit context gehaald en in een verhaal verwerkt dat ik niet onderschrijf’, zegt Cameron op Instagram. Smith noemt het verhaal sensatiebelust en misleidend.

‘Hij vertelde me dat hij “het verdomme niet meer kon”, dat waren zijn woorden’, aldus de drummer van Pearl Jam. Volgens Cameron maakten Hawkins, Dave Grohl en het management van de band nieuwe afspraken naar aanleiding van deze klachten, maar zou het tourschema daarna ‘alleen maar gekker zijn geworden’.

Vrienden van de drummer, waaronder ook Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith, bevestigen dat Hawkins ‘het aantal optredens wilde terugschakelen’. Een anonieme bron zegt dat de drummer onder druk gezet werd om meer shows te doen. In het  artikel ontkent een woordvoerder van Foo Fighters deze verklaringen.

In het verhaal wordt ook beschreven hoe Hawkins in december 2021 zijn bewustzijn verloor in een vliegtuig bij Chicago. ‘Hij zei dat hij uitgeput was en in elkaar zakte’, zegt Chad Smith. ‘Hij was uitgedroogd en allerlei dingen. Dat was een van de druppeltjes die de emmer deed overlopen.’ Ook dit verhaal wordt ontkent door het management.

Taylor Hawkins overleed eind maart op 50-jarige leeftijd in de Colombiaanse hoofdstad Bogota, waar de band op tournee was. In zijn lichaam werden sporen van antidepressiva, pijnstillers en marihuana gevonden. De Foo Fighters zouden door Europa, Australië, Noord- en Zuid-Amerika toeren, maar annuleerden alle shows.

Lees ook: Taylor Hawkins, het drumbeest met de eeuwige glimlach.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...
Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole
Down The Rabbit Hole
wilco

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole

Waar is het feestje? Niet hier! Niet bij Wilco. Voor aanvang van het grootse en gretig gewilde nachtprogramma, doet Wilco ...

Taylor Hawkins ging 'gebukt onder tournee' (update) (nieuws) | OOR