nieuws

Taylor Swift dit jaar ambassadeur Record Store Day

Record Store Day heeft voor het eerst ‘global ambassador’ aangewezen. Superster Taylor Swift gaat dit jaar helpen met het promoten van deze feestdag voor de onafhankelijke platenzaak. RSD22 vindt plaats op zaterdag 23 april.

Foto Paul Barendregt

Elk jaar worden er ambassadeurs gestrikt voor Record Store Day, maar tot nu toe vertegenwoordigden die alleen zaken in hun eigen land. Nederland krijgt ook weer een ‘eigen’ ambassadeur, die wordt later bekendgemaakt.

Taylor Swift stak al vaker haar nek uit voor de onafhankelijke platenzaak, onder meer door gesigneerde exemplaren van haar albums Folklore en Evermore op te sturen toen zaken het zwaar hadden tijdens de coronacrisis.

De releaselijst voor de komende Record Store Day is nog niet bekend, maar als ambassadeur brengt Taylor Swift uiteraard speciale releases uit op de dag. De Nederlandse ambassadeur wordt later bekendgemaakt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...

Taylor Swift dit jaar ambassadeur Record Store Day