nieuws
Pop

Teenage Fanclub naar Paradiso

Goed nieuws voor onze oudere lezers, of die met historisch besef: Teenage Fanclub reist 7 februari af naar poptempel Paradiso voor een exclusief concert, ter promotie van hun laatste album Here. Tickets zijn direct in de voorverkoop.

Het is inmiddels 37 jaar geleden dat Teenage Fanclub het leven in werd geroepen. Debuutalbum A Catholic Education verscheen een jaar later, maar het was derde plaat Bandwagonesque die de grote doorbraak bleek. Het album won destijds in Spin Magazine de Best Album Poll, waarin onder andere Nevermind van Nirvana en Out Of Time van R.E.M. ook in voorkwamen.

Kurt Cobain noemde de band zelfs ‘de beste band in de wereld’, en later noemde ook Liam Gallagher hen de ‘op-een-na beste band in de wereld’, na Oasis uiteraard. Ondanks het gebrek aan populariteit van de band en de verandering in de sound door de jaren heen, is Teenage Fanclub een inspiratie voor veel bands zoals The Lemonheads, Travis, Johan, Alvvays en Yuck.

Tickets voor de show in Paradiso zijn nu hier te bestellen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Tip voor vaderdag: het beste van OOR in een zwaar boek!
pre-order

Tip voor vaderdag: het beste van OOR in een zwaar boek!

De eerste druk was binnen no-time uitverkocht, maar inmiddels ligt er een verse voorraad van 'Want More? Het beste van ...
Foo Fighters halen woede van anti-vaxxers op de hals
nieuws

Foo Fighters halen woede van anti-vaxxers op de hals

Bij het eerste Foo Fighters-concert in ruim een jaar werd geprotesteerd door anti-vaxxers. Een groep dook op bij een optreden in ...
Iggy Pop voor exclusieve show naar Utrecht
nieuws

Iggy Pop voor exclusieve show naar Utrecht

Iggy Pop komt op 22 juni naar Utrecht voor een 'onvervalste Iggy Pop-show'. Dit zal de enige show in Nederland ...

Teenage Fanclub naar Paradiso (nieuws) | OOR