kijken

Coronaproof: de ballonnenshow van Flaming Lips

Weg met die suffe livestreamconcerten! The Flaming Lips (wie anders?) hebben een veel beter idee. De band speelde een concert waarbij niet alleen zanger Wayne Coyne in een gigantische ballon kroop, maar de volledige band én het publiek.

Die ballon is onderhand de signature act van de Lips geworden. Als fan ben je teleurgesteld als Wayne Coyne een keer níet in een ballon over je hoofd is komen stuiteren tijdens een concert. Vorig jaar trouwde hij zelfs in zo’n ding.

In de The Late Show van Stephen Colbert maakte hij er een groot ballonnenfeest van. Een show voor vrienden en familie (met vrouw Katy en zoon Bloom Coyne op 0.31 minuten) en een geluidsopname van een grote, juichende menigte.

De band speelde Race For The Prize van hun klassieke album The Soft Bulletin (1999). Een nummer over de onderlinge competitie onder wetenschappers die – pak ‘m beet – als eerste het vaccin tegen een hardnekkig virus willen ontdekken. Hóe toepasselijk.

 

Foto Luuk Denekamp

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Drunk Tank Pink
album
Shame

Drunk Tank Pink

Shame leek me typisch zo’n band die in sneltreinvaart een tweede album in elkaar zou zetten (momentum, blijven toeren), maar ...
Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!
abo-actie

Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!

Neem nu een abonnement op OOR.NL Premium en krijg de eerste maand gratis! Daarna betaal je slechts €2,95 per maand ...

Coronaproof: de ballonnenshow van Flaming Lips (kijken) | OOR