nieuws

The Homesick brengt plaat uit op iconisch label Sub Pop

Nirvana, Mudhoney, Sebadoh en… The Homesick! Door het tweede album The Big Exercise uit te brengen op platenlabel Sub Pop sluit de Friese band aan bij een lange rij legendarische rocknamen. Seattle meets Dokkum. De plaat komt 7 februari uit.

The Homesick is de eerste Nederlandse band op dit iconische platenlabel, dat momenteel ook onder andere Beach House, Father John Misty en Low huisvest. Sub Pop (sedert 1986) is onlosmakelijk verbonden met de grungescene in de jaren negentig.

Sub Pop toonde kort na het verschijnen van het debuutalbum Youth Hunt (2017) al interesse in de band, melden de trotse mensen van hun eerste label Subroutine. Live en op plaat laat de band een stuwende, schurende en soms onderhuidse mix van postpunk en shoegaze horen.

The Homesick speelt volgend jaar in Vera, Groningen (21/2), Merleyn, Nijmegen (28/2) en Paradiso, Amsterdam (5/3). De eerste single I Celebrate My Fantasy is nu uit.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
Coldplay bezorgt zelfs de grootste cynici een glimlach
concert
Coldplay

Coldplay bezorgt zelfs de grootste cynici een glimlach

Tijdens hun Music Of The Spheres-wereldtour doet Coldplay dit jaar Nederland niet aan. De fans in de Benelux worden dit ...

The Homesick brengt plaat uit op iconisch label Sub Pop (nieuws) | OOR