nieuws

The Knife deelt vreemde clips

In 2014 hing The Knife de maskers aan de wilgen. Nu is er toch een teken van leven van het Zweedse duo. De twee delen clipjes van een angstaanjagend kookklasje op Facebook.

In 2013 verscheen het laatste album van The Knife. De release van Shaking The Habitual werd gevolgd door een uitgebreide tour. Het Zweedse duo, bestaande uit Karin Dreijer Andersson en haar broer Olof Dreijer, besloot vervolgens in 2014 The Knife op te doeken. Ook rond Karins andere project, Fever Ray, waarmee ze in 2009 een titelloos album uitbracht, bleef het sindsdien stil.

Gisteren werd een lange social mediastilte verbroken, door het posten van twee aparte videos. Een hoofdrolletje is weggelegd voor een scherp mes, dat gehanteerd wordt door een gemaskerde dame. Er wordt stevig op los gehakt terwijl Networking, afkomstig van Shaking The Habitual, klinkt. Ook zijn de kraaienmaskers van het duo te zien. Of ze die binnenkort weer zullen dragen is onduidelijk- verdere informatie wordt niet gegeven en ook het label van de twee laat nog niets los.

Foto: Elin Berge

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ryan Adams

Flitsende Ryan Adams kan geen flits verdragen

Bij de merch verkopen ze een linnen tas met de tekst ‘I love Ryan Adams because I love Satan’. Die ...
blog

Mijn 25 jaar Lowlands

25 jaar Lowlands – dat schreeuwt zo vlak voor de aftrap om een terugblik. Op mijn vakantieadres heb ik er ...
concert
Megadeth

De muzikale overtuiging van Megadeth

Naar aanleiding van het optreden dat Megadeth op zondag 6 augustus gaf als onderdeel van de Lokerse Feesten schreef OOR-collega ...