nieuws

The Knife deelt vreemde clips

In 2014 hing The Knife de maskers aan de wilgen. Nu is er toch een teken van leven van het Zweedse duo. De twee delen clipjes van een angstaanjagend kookklasje op Facebook.

In 2013 verscheen het laatste album van The Knife. De release van Shaking The Habitual werd gevolgd door een uitgebreide tour. Het Zweedse duo, bestaande uit Karin Dreijer Andersson en haar broer Olof Dreijer, besloot vervolgens in 2014 The Knife op te doeken. Ook rond Karins andere project, Fever Ray, waarmee ze in 2009 een titelloos album uitbracht, bleef het sindsdien stil.

Gisteren werd een lange social mediastilte verbroken, door het posten van twee aparte videos. Een hoofdrolletje is weggelegd voor een scherp mes, dat gehanteerd wordt door een gemaskerde dame. Er wordt stevig op los gehakt terwijl Networking, afkomstig van Shaking The Habitual, klinkt. Ook zijn de kraaienmaskers van het duo te zien. Of ze die binnenkort weer zullen dragen is onduidelijk- verdere informatie wordt niet gegeven en ook het label van de twee laat nog niets los.

Foto: Elin Berge

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

<span class="club">Club</span> <span class="oor">OOR</span> was op Pinkpop
nieuws

Club OOR was op Pinkpop

OOR was op Pinkpop! We waren er met een eigen Club OOR-stand, waar verschillende artiesten langskwamen om een krabbel uit te ...
Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand
concert

Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand

De 49ste editie van Pinkpop vond dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR was alle drie de dagen van ...
Roger Waters maakt indruk, vooral na de pauze
concert
Roger Waters

Roger Waters maakt indruk, vooral na de pauze

Hij is zeker niet de meest spraakmakende artiest ter wereld, toch gaan controverse en Roger Waters prima hand in hand ...

The Knife deelt vreemde clips (nieuws) | OOR