nieuws

The Knife deelt vreemde clips

In 2014 hing The Knife de maskers aan de wilgen. Nu is er toch een teken van leven van het Zweedse duo. De twee delen clipjes van een angstaanjagend kookklasje op Facebook.

In 2013 verscheen het laatste album van The Knife. De release van Shaking The Habitual werd gevolgd door een uitgebreide tour. Het Zweedse duo, bestaande uit Karin Dreijer Andersson en haar broer Olof Dreijer, besloot vervolgens in 2014 The Knife op te doeken. Ook rond Karins andere project, Fever Ray, waarmee ze in 2009 een titelloos album uitbracht, bleef het sindsdien stil.

Gisteren werd een lange social mediastilte verbroken, door het posten van twee aparte videos. Een hoofdrolletje is weggelegd voor een scherp mes, dat gehanteerd wordt door een gemaskerde dame. Er wordt stevig op los gehakt terwijl Networking, afkomstig van Shaking The Habitual, klinkt. Ook zijn de kraaienmaskers van het duo te zien. Of ze die binnenkort weer zullen dragen is onduidelijk- verdere informatie wordt niet gegeven en ook het label van de twee laat nog niets los.

Foto: Elin Berge

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
album
Courtney Barnett & Kurt Vile

Lotta Sea Lice

De eerste single van de andere Courtney en Kurt, Over Everything, was de perfecte synthese van beider stijlen: aanstekelijk eigenzinnig ...
winactie
The Waterboys

Tickets voor The Waterboys in AFAS Live

Op woensdag 15 november staan de folkrockers van The Waterboys in AFAS Live. En jij kunt daarbij zijn, want OOR ...